Erasmus Student Network praznuje 20 let svojega delovanja

Oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru pripravlja v torek, 24. novembra 2009, praznovanje 20. obletnice delovanja ESN (Erasmus Student Network) v Evropi.
ESN je v tem času je postala največja študentska organizacija v Evropi. Njene sekcije delujejo v kar 297-ih visokošolskih zavodih, v 32-ih državah, svoje storitve pa ponuja več kot 150.000 študentom in deluje večinoma na osnovi prostovoljnega dela. Praznovanje se bo pričelo ob 22. uri v Študentskem kulturno prireditvenem centru Štuk, tema programa bo pripravljena v stilu 80-ih let, poleg nastopa skupine 80’s project, pa študente čaka pester spremljevalni program. Med študente bo razdeljena tudi velika torta.

Pretok mobilnosti študentov je iz leta v leto večji. V študijskem letu 2008/09 je na področju Univerze v Mariboru na študij v tujino odšlo okoli 300 študentov, večina preko programa Erasmus. V letošnjem letu se je to število še povečalo in približalo 400 študentom. Na študij v Maribor pa na semester pride približno 180 študentov iz tujine.

Leto 2009 je posvečeno obeležitvi jubileja Mednarodne mreže programa Erasmus, saj je bila prva ESN sekcija v Evropi ustanovljena 16. oktobra 1989. V Sloveniji deluje 5 ESN sekcij. Poleg dveh v Mariboru, so aktivne še sekcije v Ljubljani, Kranju in Primorskem. ESN pri ŠOUM za študente iz tujine organizira več projektov, kot so različni izleti po Sloveniji, jezikovni tečaji, spoznavni in tematski večeri, dnevi smučanja, športni turnirji in rekreacija, božična večerja, predstavitev držav in še mnoge druge projekte. Študentom na izmenjavi ESN pri ŠOUM izdaja tudi izkaznice za upravičenost do subvencionirane študentske prehrane.

Več informacij v zvezi z okroglo obletnico ESN ter samega programa Erasmus, je na voljo na spletni strani www.esn.org/happybirthday.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.