EKO ŠOU PODPRL KAMPANJO Ukrepaj zdaj!

Ekipa EKO ŠOU, ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), je podprla kampanjo Ukrepaj zdaj! in se vključila v aktivno širjenje ideje ter zbiranje podpisov peticije med študenti vseh članic Univerze v Ljubljani.
Kampanja Ukrepaj zdaj! poteka že od 22. septembra, z njo pa želijo slovenske organizacije civilne družbe in posamezniki, ki se zavzemajo za ambiciozen in pravičen podnebni dogovor, slovenskemu predsedniku vlade
Borutu Pahorju pokazati, da si tudi slovenski državljani želimo in pričakujemo odločnega ukrepanja slovenske vlade na področju podnebne krize.

Med 7. in 18. decembrom 2009 bo v Kopenhagnu potekala mednarodna podnebna konferenca pod okriljem Združenih narodov, na kateri bodo svetovni voditelji sprejemali globalni podnebni dogovor.

Špela Kotar, vodja projekta EKO ŠOU: »S kampanjo Ukrepaj zdaj! pozivamo slovenskega predsednika vlade, naj prevzame odgovornost za reševanje podnebnega izziva, se udeleži konference v Kopenhagnu in se zavzame za takšen dogovor, ki bo omejil dvig temperature čim nižje pod 2° C ter državam v razvoju zagotovil sredstva za zmanjšanje izpustov, čistejši razvoj in prilagajanje na podnebne spremembe.«

Peticijo – dostopna je na http://www.ukrepajzdaj.org/ – je doslej podpisalo že več kot 9000 podpisnikov, kampanjo Ukrepaj zdaj! pa je podprlo že več kot 27 organizacij in podjetij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.