Evro-sredozemska univerza

Evro-sredozemska univerza EMUNI in skupina univerz “Compostela Group of Universities” (CGU) v Grand Hotelu Bernardin, Portorož, v času med 25. in 26. septembrom 2009 organizirata drugo EMUNI konferenco o visokem šolstvu in raziskavah.
Dogodek, ki tokrat nosi naslov “Internacionalizacija visokega šolstva in raziskovalne dejavnosti ter vloga univerzitetnih mrež”, obravnava tematike harmonizacije visokošolskega in raziskovalnega prostora v Evro-Sredozemlju, izboljšave kakovosti visokega šolstva in znanja ter vzpodbujanja mobilnosti študentov in univerzitetnega osebja.
Prva EMUNI konferenca o visokem šolstvu in raziskavah je potekala ob ustanovitvi EMUNI univerze junija 2008.
Na dvodnevni konferenci bo predstavljenih 45 prispevkov, avtorjev iz različnih držav Evro-Sredozemlja, in sicer s prispevki z naslednjih področij: vloga mednarodnih koordinatorjev na univerzah, mednarodno sodelovanje na področju akademskih in pravnih zadev, zagotavljanje kakovosti v visokem šolstvu, učne metode ter dialog in mediji v multi-kulturnem okolju.
V predkonferenčnem programu bo 19 visokih predstavnikov trinajstih slovenskih univerz in visokih šol poslušalo predavanje prof. Nejata Erka iz turške univerze Çukurova.
Kot govorci na prireditvi se bodo predstavili vabljeni predavatelji in drugi strokovnjaki, med katerimi so prof. dr. Pavel Zgaga z Univerze v Ljubljani, ga. Laura Howard, podpredsednica CGU, prof. dr. Charis Xirouchakis iz Evropskega ekonomsko-socialnega odbora, g. Placido Plaza, CIHEAM ter prof. dr. Francesco Paolo Rizzi, UNIMED.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.