Faith No More poleti tudi v Evropi!

Legendarna rock skupina Faith No More bo po 18 letih maja izdala nov album, že sredi aprila pa se podaja na turnejo po ZDA, kjer bo imela niz 15 koncertov. Poleti bo koncertirala na izbranih evropskih festivalih, marca pa bo izdala drugi novi singel Superhero.

Po petih letih se zasedba Faith No More, ki ni delovala med letoma 1998 in 2009, spet vrača na turnejo po ZDA, od sredine aprila do sredine maja pa bodo imeli 15 koncertov. Ponekod, ko je povedal basist Bill Gould, niso igrali skoraj dvajset let “Opremljeni smo z novim materialom in pripravljeni na vse, kar pride naproti,” je izjavil za revijoRolling Stone.


V sklopu turneje bodo nastopili v 12 mestih, v Vancouvru, Seattlu, Portlandu, San Franciscu, Los Angelesu, Santa Ani, Chicagu, Detroitu, Torontu, Bostonu, New Yorku in Filadelfiji.

Pred meseci so po dolgem času izdali nov singel Motherfucker, v drugi polovici marca, 17. marca na vinilu, v digitalni obliki pa 31. marca, pa izide pesem Superhero, ki so jo doslej že nekajkrat izvajali v živo.

Novi, zaenkrat neimenovani, album naj bi izšel v maju, to bo sedma plošča zasedbe, prva po Album of the Year (1997). Od konca maja naprej pa se bodo posvetili poletnim festivalom, saj bodo koncerirali po Nemčiji, Italiji, Avstriji, Češki, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Franciji, Belgiji in v Kanadi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.