Iščete poklic, ki je zaželen v vsaki panogi?

Menite, da je računovodstvo dolgočasno in da gre zgolj za prelaganje in žigosanje listin v zatohli pisarni?

Pomislite še enkrat. Kaj je potrebno, da zgradijo največjo stavbo na svetu? Investitor, jasno. Vendar, če je pameten najprej izračuna in preveri donosnost stavbe. Za dober izračun potrebuje kakovostne informacije, ki mu jih lahko pripravi le izurjeni računovodja.

Na čemu pa temelji odločitev o nakupu nove proizvodne linije? Odloča direktor oziroma poslovodstvo, vendar se pameten direktor posvetuje z računovodjo, ki mu pripravi jasne informacije.

Dejstvo je, da brez računovodstva ne obstajata niti podjetje in niti projekt. In vse dokler bo podjetništvo, dokler se bodo gradile stavbe in pripravljali projekti, odpirala in širila podjetja, toliko časa bo potreben računovodja in računovodstvo.

In vzgoja novih, modernih računovodij je poslanstvo Visoke šole za računovodstvo, kjer sta na voljo dva študijska progama in sicer dodiplomski program Računovodja in magistrski program Forenzične preiskave v računovodstvu in financah. Pri diplomskem programu dobite ključna znanja, ki odlikujejo dobrega računovodjo, katerega poslanstvo je svetovati poslovodstvu in oblikovati kakovostne informacije za pravilno odločanje. Pri magistrskem študiju pa se naučite kako preiskati prevare v financah in računovodstvu. Skupaj se bomo učili, kako ugotoviti ali so projekti pravilno izvedeni in ali se je mogoče kdo od vključenih neupravičeno okoristil s sredstvi? Ali so pridobljena sredstva za projekt/naložbo šla po pravi poti ali so morebiti ostala v kateri od oaz?

Študijska programa izrazito temeljita na pridobivanju praktičnih znanj, ki študentom omogočijo karierno rast in možnost kakovostne zaposlitve v gospodarstvu ali negospodarstvu. Naši študentje pridobijo spretnosti, ki jih potrebujejo, da postanejo celostni finančni svetovalci in si s tem omogočijo dobra izhodišča za karierno in profesionalno rast. Naš cilj je omogočiti prave kvalifikacije za vse, ki želijo unovčiti svoje sposobnosti in si zgraditi obetavno kariero v računovodstvu, financah in managementu. Kako je šoli si lahko ogledate v video predstavitvi oz. spremljajte naš video kanal. Všečkajte nas na Facebooku in bodite v stiku z dogajanjem na šoli. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

Kontakt: Visoka šola za računovodstvo, Stegne 21c, 1000 Ljubljana. www.vsr.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.