Fakulteta za dizajn vabi talentirane kreativce!

Fakulteta za dizajn izvaja dodiplomski in podiplomski program Dizajn, ki združuje smeri Notranja oprema, Vizualne komunikacije, Tekstilije in oblačila ter Dizajn management in izobražuje za interdisciplinarno naravnani poklic dizajnerja, ki postaja vse bolj potreben in iskan poklic v slovenskem prostoru.

Diplomantom FD so odprta zaposlitvena mesta v gospodarskih panogah, kjer se razvijajo tako tehnološko kot oblikovalsko vrhunsko izdelani izdelki z visoko dodano vrednostjo, na področju notranjega opremljanja, oblikovanja tekstilij in oblačil in vizualnih komunikacij.

Nova smer Dizajn management, ki bo na fakulteti zaživela v l. 2015/2016  združuje teorijo in prakso iz disciplin oblikovanja, tehnologije, načrtovanja, podjetništva in gospodarstva ter podaja potrebne veščine za upravljanje in prehajanje med temi področji. Študenti, ki se bodo odločili za študij na smeri Dizajn management bodo pridobivali znanja ne le kot praktični oblikovalci znotraj oblikovalskega tima, temveč kot njihovi vodje. Njihova naloga bo, da z vodenjem multi-funkcijskih timov zagotovijo optimalen oblikovalski rezultat. Več informacij: http://www.dizajnmanagement.com/ in www.fd.si.

Prednost poklica oblikovalca, ki se izobražuje na Fakulteti za dizajn je v tem, da se po zaključku študija, v proces oblikovanja lahko vključuje tudi preko lastnega podjetja, saj tekom izobraževalnega procesa pridobi vsa znanja, ki mu zagon in delovanje podjetja tudi omogočajo.

Fakulteto za dizajn sestavlja mlad kolektiv akademsko in strokovno usposobljenih visokošolskih učiteljev in sodelavcev, ki s svojim znanjem ter ustvarjalnostjo soustvarjajo prihodnost študentov – bodočih dizajnerjev.

Tako pedagoška kot raziskovalna in umetniška pot Fakultete za dizajn, temelji na kreativnih zamislih njenih ustvarjalnih sodelavcev in študentov, ki so sposobni uresničevati svoje zamisli – od ideje do izvedbe, pri tem pa graditi visoke etične standarde, spoštovati akademsko svobodo ter ohranjati trajnostni odnos do okolja.

Fakulteta za dizajn se ponaša s številnimi mednarodnimi nagradami in pridobljenimi patenti.

Fakulteta za dizajn študentom  nudi:

 • projektno delo v studijih v sklopu pedagoškega procesa,
 • možnost sodelovanja na različnih domačih in mednarodnih natečajih in konferencah,
 • intenzivno sodelovanje z gospodarstvom preko fakultetnih laboratorijev
 • skrb za nadaljnjo karierno pot v sklopu Kariernega centra,
 • predavanja, delavnice, okrogle mize z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki,
 • veliko možnost izbire Erasmus izmenjav,
 • možnost soupravljanja fakultete preko Študentskega sveta
 • druženje s študenti drugih fakultet doma in v tujini v sklopu medinstitucionalnih projektov
 • pomoč pri uveljavljanju lastne blagovne znamke oz. lastnega podjetja. 

Fakulteta za dizajn  se nahaja v središču gospodarstva, v industrijski coni Trzin, Prevale 10.

Svoja vrata študentom odpiramo v:

 • petek, 13.2. 2015 ob 10.00 12.00 in 14.00
 • soboto, 14.2.2015 ob 10.00  

Več informacij o sestavi programa in vpisnih pogojih dobite v Referatu za študentske zadeve pri ge. Milevi Miškovič (059/23 50 10) ali na info@fd.si.

Spletna stran fakultete: www.fd.si, všečkajte na na: https://sl-si.facebook.com/fakultetazadizajn.facultyofdesign

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.