Bujta repa letos še posebej slavnostna

Bujta repa, največja prekmurska kulturno-zabavna prireditev v Ljubljani, bo letos potekala v znamenju praznovanja 80. obletnice delovanja prekmurskih študentov, in sicer 18. marca 2015 na sedaj že tradicionalni lokaciji v Festivalni dvorani. Na dogodku bo Klub prekmurskih študentov prikazal kratki dokumentarni film o pestri zgodovini delovanja prekmurskih študentov.

Klub prekmurskih študentov organizira že 58. Bujto repo, ki bo tokrat zaradi praznovanja 80. obletnice delovanja prekmurskih študentov še posebej slavnostna. Dogodek se bo pričel ob 20. uri z večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, ko bo predvajan tudi dokumentarni film o zgodovini delovanja prekmurskih študentov. Bujta repa se bo nadaljevala s koncertnim delom popularnih glasbenih skupin. 

 

Po raziskovanju arhivov je sedanje vodstvo Kluba prekmurskih študentov ugotovilo, da aktivnost prekmurskih študentov sega že v leto 1934 in glede na bogato zgodovino so se aktivisti odločili k sodelovanju povabiti pomembnejše akademike, ki so prispevali k aktivnemu delovanju in razvoju kluba. S pomočjo intervjujev in raziskovanja literature tako že nastaja dokumentarni film, ki bo premierno predvajan na letošnji Bujti repi.

 

Potekal bo tudi dobrodelni srečelov, zbrana sredstva bo Klub prekmurskih študentov namreč namenil v projekt Študentski fond za podelitev enkratnih štipendij socialno ogroženim študentom.

 

Bujta repa je tradicionalni dogodek v organizaciji Kluba prekmurskih študentov, na katerem se zberejo prekmurski študenti, gospodarstveniki, politiki ter drugi gostje iz slovenskega in pomurskega javnega življenja. Po neuradnih podatkih je Bujta repa prvič zaživela pred 58. leti, kar jo označuje za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, svojo popularnost pa vsako leto znova dokazuje z več kot 1200 obiskovalci. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.