Fešta

Novi single Fešta zasavske skupine Orlek je dobil tudi svežo video podobo. Single je bil prava osvežitev v meglenih in deževnih jesenskih dneh in je s svojim razposajenim humorjem hitro osvojil ušesa poslušalcev ter z zasavsko vztrajnostjo začel plezati po radijskih lestvicah. Pestra instrumentalna skupina z edinstvenimi zvoki trobente napravi res pravo fešto, ki pokonci spravi celo tiste, ki so že omagali. Zasedba Orlek z novim videospotom ostaja zvesta svojim rudarskim koreninam, saj je video postavljen v Zagorsko okolje. V novem videu, v režiji Marka Duplišaka, se sprehodimo skozi številne lokalne znamenitosti, kot so: kulturni dom, letališče, rudarski muzej in mestni park. Video pa so dodatno začinili z arhivskimi posnetki zagorskih prireditev.

Fantje so k sodelovanju pritegnili tudi Pihalni orkester SVEA Zagorje in mažoretke iz Trbovelj, ki so prava paša za oči. Znova pa v videospotu lahko vidimo tudi rudarskega škrata Perkmandeljca. Tokrat se je lotil avtoštopa, na pomoč pa mu priskočita dve zagorski deklini. Veselje ne traja dolgo in Perkmandeljcu znova v rokah ostane le še rudarska malica, deklini pa se z drugim odpeljeta na sladoled, ki ga podeljuje sam župan Zagorja.

 

Zasedba devetih temperamentnih fantov iz Zagorja svojo edinstveno glasbo ustvarja že več kot 25 let, vedno pa ostajajo zvesti svojim ljudskim koreninam in obešnjaškemu humorju Zasavja. Čarovnijo skupine Orlek lahko v živo vidite še letos: fantje bodo 27.11. gostovali v novembrski oddaji V ritmu Štajerske, ki jo lahko ob 19.30 uri spremljate v živo ali na frekvencah Radia Maribor. V prazničnem decembru pa bodo v prednovoletnem času, dne 28.12., nastopili na Glavnem trgu v Kranju ob 20.00 uri.

 

Perkmandeljc vas vabi k ogledu novega videospota zasedbe Orlek: »Fešta«!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.