Festival Cvičkarija

Koper:
Festival Cvičkarija začenja svoj pohod v najmlajšem univerzitetnem mestu Koper. Obisk napovedujemo v torek, 13. aprila 2010, v koprski klub Club TheCity. Tokrat prihaja v goste samo mlajši brat festivala AlwaysCvičk! oz. tako imenovani večerni del, s pričetkom ob 22. uri. Na glasbenem odru bosta nastopili dolenjski zasedbi D’neeb in Kill Kenny, za ohranitev naelektrenega ozračja pa bo poskrbel DJ.
V Društvu novomeških študentov so se namreč odločili, da se letos vrnejo k primarni ideji festivala. Povezati dolenjske študente v njihovem študijskem okolju v skupni zavesti in domačem vzdušju, preostalim študentom pa pokazati, kako lepo je biti Dolenjec.
Poleg glasbe in pravega dolenjskega vzdušja bo ponujen tudi cviček po promocijskih cenah, z malo sreče pa osvojite tudi kakšno izmed nagrad v številnih nagradnih igrah.

Ljubljana:
Društvo novomeških študentov
napoveduje Festival Cvičkarija v Ljubljani v sredo, 14. aprila 2010. Prestolnica bo obeležila največji dolenjski praznik na dveh prizorišč. Popoldanski etno- enološki del znan pod imenom Cvičkarija bo potekal na Pogačarjevem trgu od 15:30. Na tako imenovanem sejmu Dolenjstva se bodo predstavili vinogradniki in rokodelci, okusili in preizkusili pa boste lahko tudi tega dolenjskega posebneža – cviček. Za popestritev dogajanja bosta poskrbeli glasbena skupina Soddiha in Folklorna skupna KRES Novo mesto. S popoldanskega prizorišča nas bosta na večerno dogajanje popeljali Šentjernejska godba in Trebanjske mažoretke.
Večerni AlwaysCvičk! del bo postregel na najlepšem odprtem prizorišču v središču – v Križankah. Pričel se bo ob 20. uri z jagodnim izborom slovenske glasbene scene. Nastopili bodo Kill Kenny, Sausages, Adi Smolar & Mestni postopači, Dalaj Eegol (znan kot Ali En), Rok ‘n’ band ter Okrogli muzikantje.
Vstopnice za ta eminenten dogodek so že na voljo v predprodaji, več informacij o prodajnih mestih najdete, če odsrfate na spletno stran Cvickarije: www.cvickarija.com.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.