Večumetniški dogodek IZ BOBRIŠČA

Četrtek, 8. april 2010 od 20 h dalje, GALA HALA, AKC Metelkova mesto

* Koncertni del bodo zapolnile skupine Kamerad Krivatoff, Čao Portorož, Škrip Orkestra in Demeter, vse iz ljubljanskega lonca.
* Pred in med koncerti se bodo odvili kratki filmi Benjamin produkcije
* Vmes in kasneje: DJ BAYO – do jutranjih ur.
* Dogodek bo povezoval VladoJado.
* Vstopnina: 6 € z rezervacijo na www.galahala.com, 8 € na dan koncerta.

PS. Bobrišče si pridržuje pravico do sladkih presenečenj.

DEMETER
Post kantavtorski duo Demeter iz Ljubljane nastane na ruševinah najstniškega punk benda Racija(1995-2000). Tokrat avtorja na bolj samosvoj način preizkušata rahločutno igro dveh kitar in svoja opažanja o vsakdanu ter bivanjskih stiskah posameznika nizata v bolj ali manj posrečena besedila. Demeter si ne dela utvar o slavi in denarju, zato si lahko brez slabe vesti, tako besedilno kot glasbeno privošči praktično karkoli. Miha Zbašnik in Jure Engelsberger skozi samosvoj glasbeni izraz, ki se spogleduje s koreninami folka, bluesa, slovenskega šansona ter panka, podpirata osebno revolucijo glasbenika-posameznika z nenehnim čudenjem samoumevnosti, ki lahko meji na absurd, pa tudi v zavračanju minljivih trendov in uklanjanju medijski glazuri. Njun prvenec Uvod v Strastno (2007) je nepredvidljivo nadaljevanje njune spontano uhojene glasbene poti. Sanjata, pišeta, pojeta in skladata izključno v materinem jeziku.

www.myspace.com/demeterstrastno

KAMERAD KRIVATOFF
Skupina Kamerad Krivatoff je svoj prvi navdih pri iskanju lastnega glasbenega izraza našla v popevkah prve polovice dvajsetega stoletja. V dobrih treh letih so pregnetli in predelali nekatere klasike, denimo, Night and Day, Sweethart Tree, It Was a Very Good Year, I’m Gonna Live, Nature Boy in druge, izpod peres mojstrov, kakršni so bili, Cole Porter, Henry Mancini, Ervin Drake, Duke Ellington, Eden Ahbez in drugih.
Svoje delo je skupina javnosti v živo prvič predstavila na internetnem koncertu “Live on the Internets”, ki so ga izvedli 1. novembra 2007. Ogledati si ga je bilo moč na Kameradovi spletni strani, prenašala pa sta ga tudi MMC RTV Slovenija in spletna glasbena revija RSQ. Koncert je najavil Duke Ellington, nemi pričevalec pa je bil tudi skrivnostni Kamerad, virtualno-fantazijsko lik, nadčasovno bitje, ki ga najbolj zaznamujeta pričevanje razvoju ruske avantgarde s hkratnim vzponom množičnih medijev ter tudi digitalni revoluciji zgodnjega 21. stoletja. Internetni koncert je bil tako predstavitev ustvarjalne vizije skupine: preplet uporabe analognih in digitalnih inštrumentov in tehnologij, stari in novi glasbeni prijemi ter neobremenjenost s prostorom in časom – preplet starega in novega.
Nevirtualni publiki so se prvič predstavili poleti 2008 na festivalskih nastopih na ljubljanskem Trnfestu in kamniškem Kamfestu.
Prvi studijski posnetek je izšel leta 2006 na kompilaciji Pankrti 06 (B-Pop), na katero je skupina samoiniciativno poslala skladbo Nadzorovani, Kontrolirani legendarnih Pankrtov. Odzvali so se tudi povabilu prijateljske skupine Melodrom in za njihove Variacije (Nika, 2008) priredili skladbo Anything Goes. V letu 2009 so za predstavo Ples na vodi v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega prispevali parodično skladbo Dejmo jih.
Pred dobrima dvema letoma so člani ugotovili, da se je izvornemu Kameradovemu sloganu “jebeš avtorstvo” iztekel rok uporabe, zato so se lotili pesnenja in skladanja lastnih skladb. Premierno so jih predstavili na svojem prvem klubskem koncertu februarja letos v ljubljanskem Channel Zeru. Z večumetniškim dogodkom ‘Iz Bobrišča’ pa se ‘klubovanje’ nadaljuje!
Igrajo: analogni in digitalni sintetizatorji, bas, boben, glas, saksofon, tolkala.

http://www.kameradkrivatoff.net
http://www.myspace.com/kameradkrivatoff
http://www.youtube.com/KameradKrivatoff

ŠKRIP ORKESTRA
Škrip Orkestra je glasba, igranje in plesanje
Škrip Orkestra na vprašanje «a je mogoče» odgovarja «ja, nemogoče je»
Škrip Orkestra opozarja
Škrip Orkestra verjame v napako
Škrip Orkestra je napaka
Škrip Orkestra je glasba šivalnega stroja
Škrip Orkestra je tabu v ogledalu
Škrip Orkestra je otrok brez otroštva
Škrip Orkestra je godba bleščic
Škrip Orkestra je borba dvojnosti proti dvoličnosti
Škrip Orkestra strelja mehurčke
Škrip Orkestra pleše
Škrip Orkestra reciklira, ustvarja in ponazarja
Škrip Orkestra je nja, nja
Škrip Orkestra je hrup ki ugaja in nagaja
Škrip Orkestra lovi tvoj ritem
Škrip Orkestra vas vabi v kaos škripe,vriske in melodije
Škrip Orkestra se (ti) smeji
Škrip Orkestra si želi škripati po celem svetu

http://www.glej.si/2009/09/skrip-orkestra/

ČAO PORTOROŽ
Bend iz Ljubljane, ki je bil v polni postavi oblikovan januarja 2009. Člani skupine so od devetdesetih let prejšnjega stoletja igrali po raznih bendih. Čao Portorož so do danes nastopali trikrat – dvakrat v Ljubljani (Barakafest, Menza pri koritu) in enkrat v Udinah (CSA Udine). Čao Portorož so do danes zložili 13 avtorskih komadov, poleti pa načrtujejo snemanje prvega albuma.
Čao Portorož so: Ivian Kan Mujezinović – bas kitara/vokal, Gregor Andolšek – kitara/vokal, Anže Petrič – kitara, Aljoša Cetinski – boben

http://www.myspace.com/caoportoroz

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.