Festival ognjenega gledališča: Ana Plamenita

12.11.2010 ob 19.00-22.00
13.11.2010 ob 17.00-22.00
Grajski grič: Stari trg – Reber – Osojna pot – Šance

Dobro poznani Festival Ana Desetnica so razširili na vse letne čase in čez celo leto, pod skupnim imenom Štiri Ane oziroma Letni krog Gledališča Ane Monro. Letošnja Ana Plemenita je že druga zapored ter bo 12. in 13. novembra z ognjenimi ambienti poskrbela za posebno doživetje na ljubljanskem grajskem griču. Vodja postavitve je belgijski umetnik Gust Van der Kriekn, ki izhaja iz občutkov, vonjev in razpoloženj, ki jih v nas vzbuja ogenj.
Zavodu za mednarodno prostovoljno delo Voluntariatom se bo pridružilo gibanja Service Civil International, prostovoljcem iz 5 držav (Srbije, Švice, Italije, Poljske in Slovenije) pa tudi učenci Šugle, šole uličnega gledališča, ki jo organizira Gledališče Ane Monro.
V okviru kreativnega tabora bodo pripravili različne ognjene ambiente in instalacije, ki bodo vključevali bakle, goreče krogle, ognjene kipe itd. Letošnja rdeča nit bo ljubljanski zmaj. Najboljši bodo nagrajeni. Upoštevana bo izvirnost, kakovost in domiselnost instalacije, iznajdljivost pri reciklaži, skladnost ambienta z okoljem ter gostoljubnost.

Odlična priložnost za obisk gradu torej.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.