BEE GEES – ROBIN GIBB LIVE

22.11.2010 v Stožicah

Malo umetnikov je imelo tako velik in dolgotrajen učinek na pop kulturo kot skupina Bee Gees. Prodali so skoraj 200 milijonov plošč. So peti najuspešnejši izvajalci vseh časov. Na lestvice so izstrelili kar 60 uspešnic. Prislužili so si 16 Grammy nominacij in jih osvojili 8, dobili nagrado za življenjsko delo British Music Industry, podelili so jim zvezdo na Hollywood Walk of Fame, postali so člani Commanders of the British Empire itd.

Začetki bratov Gibb
Ustanovitelj skupine The Bee Gees, ki je pustila neizbrisen pečat pop glasbi, je Robin Gibb. Bratje Gibb so že dolgo nazaj zasedli svoja mesta med legendami popa.
Bratje Gibb so se rodili na otoku Man in začeli nastopati, ko je bil Barry star devet let, dvojčka Robin in Maurice pa šest. Sprva so prepevali hite v lokalnem kinu v Manchestru. Družina se je preselila v Avstralijo, bratje so se pogosto pojavljali na televiziji in leta 1966 dosegli vrh avstralske lestvice s pesmijo Spicks & Specks. Mednarodno so zasloveli leta 1967, ko so se vrnili v Anglijo in povezali z legendarnim Robertom Stigwoodom. Ustvarjali so vse do začetka osemdesetih, ko so si kot izvajalci vzeli pavzo in delali skupaj z nekaterimi njihovimi najljubšimi pevci. Ob koncu dekade so odšli na svetovno turnejo.
Ob tridesetletnici delovanja na svetovni glasbeni sceni, so bili sprejeti v Rock and Roll Hall of Fame. Leta 2003 so dobili nagrado Grammy Legend. Tri leta pozneje so bili eni izmed samo treh piscev pop glasbe, ki so bili kadarkoli sprejeti med Fellowship of the British Academy of Songwriters and Composers.
Leta 2003 je skupino zapustil preminuli Maurice.

Uspešnice skupine Bee Gees:
– New York Minning Disaster
– To Love Somebody
– Words
– I Started A Joke
– Massachusetts, njihova prva pop klasika z milijonsko prodajo
– Jive Talkin
– You Should Be Dancing
– Saturday Night Fever
– How Deep Is Your Love
– Staying Alive
– Too Much Heaven
– Tragedy
– You Win Again
– One
– Secret Love
– For Whom The Bell Tolls
– Alone itd.
Seznam pesmi bratov Gibb je drugi najuspešnejši na svetu, takoj za The Beatles. Uspešno so pisali pesmi tudi za izjeme izvajalce, kot so Barbra Streisand, Dionne Warwick, Kenny Rogers, Diana Ross in Celine Dion. Njihove pesmi so posnele številne velike zvezde, od Elvisa Presleya do Destiny’s Child. Obstaja že več kot 6.500 priredb, nove interpretacije popularnih mladih glasbenikov pa še vedno najdejo pot na glasbene lestvice.

Bogata glasbena pot Robina
Čeprav je glas Robina Gibba zaščitni znak Bee Geesovih plošč, je oblikoval lastno glasbeno identiteto s številnimi samostojnimi izdajami.

Uspešnice Robina Gibba:
– Saved by the Bell
– Oh! Darling iz filma Sgt. Pepper
– Help Me, duet z Marcy Levy
– Times Square
– Hold On To My Love
– Juliet
– Boys (Do Fall in Love)
– Magnet
– My Lover’s Prayer
– Mother of Love itd.
Septembra 2004 se je prvič po 30 letih odpravil na koncertno turnejo z orkestrom in od takrat nastopal pred navdušenim občinstvom v Nemčiji, Moskvi, Latinski Ameriki in na Daljnem Vzhodu. Poleti leta 2005 je izšel album Robin Gibb Live. Konec leta 2006 je izdal album My Favourite Christmas Carols.
Nenehno razvija nove pesmi in ideje. Občasno piše in producira za druge umetnike in s svojim izrazitim vokalom dopolnjuje izbrane projekte. Nadaljuje z nastopi na svojih solo koncertih, vendar si hkrati želi sodelovati s svojim bratom Barryjem. Poskusil se je tudi kot moderator na BBC-jevem Radiu 2 in kot član žirije v BBC-jevem šovu talentov Fame Academy.
Živi na otoku Man z ženo, irsko umetnico Dwino Murphy, s katero imata skupaj sina Robin-Johna. Iz prejšnjega zakona ima še dva otroka, Spencerja in Melisso. V prostem času rad bere in hodi na sprehode. Aktivno promovira interese mladih piscev pesmi in glasbenikov, svoj čas in žar pa z ženo namenjata tudi dobrodelnosti.

Koncert je zaradi velikega zanimanja prestavljen v areno Stožice in se bo zgodil 22.11.2010.

Uradna spletna stran: www.robingibb.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.