Fifa world cup 2010: Nogomet je v petek

“Tekma s Slovenijo bo kot finale”
Američani so pred petkovo tekmo sprejeli vlogo favorita, čeprav je v vsakem njihovem stavku čutiti spoštovanje do slovenskih nogometašev. Zavedajo se, da jih poraz pelje domov.

“Veliko se je govorilo o tekmi Anglija – ZDA, vendar je tekma s Slovenijo pomembnejša. To je za nas kot finale. Če remiziramo, smo v igri, če nas premagajo, smo izgubljeni. Zmaga nam zagotavlja izjemen položaj. To bo največja tekma za našo ekipo do zdaj. Igralci jo komaj čakamo in smo nanjo pripravljeni,” je poln optimizma Landon Donovan.

Nogometaš Los Angelesa dodaja: “Trener je spremenil naše mišljenje, saj se po tekmi takoj usmerimo k naslednjemu nasprotniku. Na zelenici smo se seveda veselili remija proti Angliji, vendar smo po vstopu v slačilnico že mislili na Slovenijo. Prepričani smo, da je Slovenija ekipa, ki jo lahko premagamo.”

Branilec Jay Demerit se zaveda, da bo tekma s Slovenijo drugačna kot z Anglijo: “V tekmo vstopamo kot favoriti, kar proti Angliji nismo bili. To nam predstavlja poseben izziv, ker bomo pod pritiskom, da naredimo pozitiven rezultat. To so tekme, ki te peljejo v naslednji krog, ne pa tista proti Angliji.”

Strelec zadetka proti Angliji Clint Dempsey poudarja kolektiv: “Šli bomo na zelenico in od prve minute igrali trdo. Ekipo preveva moštveni duh, kjer nihče ne izstopa in kjer vsi vemo, da bo soigralec opravil svoj del naloge.”

Tekma v Johannesburgu se bo začela v petek ob 16. uri.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.