ODDIH ZA VSE

Popotniško združenje Slovenije je v sodelovanju z 10 Youth Hostli, s časopisom Mariborski utrip in s Humanitarnim društvom SOVA, v petek, 11. junija 2010 zaključilo humanitarno akcijo “Oddih za vse”. Do 10. junija je Popotniško združenje Slovenije zbralo vrsto predlogov, izmed katerih je trem družinam podarilo brezplačen oddih. Dvema družinama so oddih podarili v sklopu širše humanitarne akcije »Podajmo roko«, ki jo izvaja časopis Mariborski utrip.

Zaradi izjemno težke selekcije, so se v Popotniškem združenju Slovenije odločili, da k sodelovanju povabijo Humanitarno društvo SOVA. Popotniško združenje Slovenije je namreč kar pet od desetih paketov, ki so namenjeni brezplačnemu oddihu družin, ki si dopusta ne morejo privoščiti, predalo društvu SOVA, ki bo le-te razdelilo med družine, za katere vedo, da si takšnega oddiha same ne bi mogle privoščiti, zaradi anonimnosti pa jim sodelovanje, kjer bi lahko bila anonimnost ogrožena, predstavlja veliko prepreko.

Humanitarno društvo SOVA pomaga družinam predvsem na način, da prevzame določen del finančnega ali materialnega bremena (na primer plačilo položnic, nabava opreme in električnih aparatov,…). Tokrat je v sklopu humanitarne akcije »Oddih za vse« podarilo petim družinam dopust ali krajši oddih v petih izmed slovenskih Youth Hostlov. Društvo deluje že tretje leto zapored in že sodeluje z Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor, Centrom za socialno delo, Rdečim križem, Solidarnostnim skladom ŠOUM ter seveda z individualnimi družinami po Sloveniji.

Več informacij o humanitarni akciji je na voljo na spletni strani popotniškega združenja Slovenije : www.youth-hostel.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.