Podeljenih 15 enkratnih štipendij Študentskega fonda

Študentski fond je projekt Kluba prekmurskih študentov, Pomurske izobraževalne fundacije – PIF in Pomurske gospodarske zbornice. Vlogo za pridobitev enkratne štipendije je podalo 42 študentov. 15 jih je danes prejelo štipendije v višini 300 Eur. Namen projekta je pomagati pri nadaljnjem študiju tistim, ki to pomoč nujno potrebujejo, hkrati pa tudi opozoriti na slab položaj mnogih socialno ogroženih študentov v Prekmurju. Spletna stran: www.sfond.si

Klub prekmurskih študentov je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo ter Pomursko gospodarsko zbornico organiziral poseben sklad, v katerem zbira sredstva za enkratne štipendije za socialno ogrožene študente. K donacijam so povabljeni posamezniki in pomurska podjetja. Razpisna komisija je ocenila prispele vloge na podlagi objavljenega razpisa in kriterijev, ki so prvenstveno upoštevali socialni položaj študentov in njihovih družin, v drugem delu pa študijski uspeh.

V sklad je 2.000 eur prispeval Klub prekmurskih študentov, preostali del sredstev pa donatorji, ki se jim najlepše zahvaljujemo: ŠOU v Ljubljani, Megras d.o.o., Cipot Branko s.p., Marijan Flegar s.p., IKETT d.o.o., Karba mge d.o.o., Codex d.o.o., Tatjana Pernar. Najlepše se za podporo pri seznanjanju javnosti zahvaljujemo medijem, ki so z objavami prav tako kot donatorji pomembno prispevali k uspehu projekta.

Predstavniki sodelujočih organizacij so ob zaključku projekta podali izjave. Predsednica Kluba prekmurskih študentov, Mihaela Kalamar: »Ponosna sem, da nam je v Klubu prekmurskih študentov s pomočjo Pomurske izobraževalne fundacije in Pomurske gospodarske zbornice uspelo izpeljati zelo zahteven in obsežen projekt, kot je oblikovanje fonda za enkratne štipendije, iz katerega smo podelili 15 štipendij in tako pomagali študentom in njihovim družinam, ki se nahajajo v težkem socialnem položaju in se soočajo z materialno stisko. Na tem mestu bi se rada zahvalila za ključno pomoč Pomurski izobraževalni fundaciji in Pomurski gospodarski zbornici. Študij v današnjem času postaja za marsikaterega študenta, ki si želi doseči zastavljeni cilj in izobrazbo, pravi izziv. Študij postaja vse dražji in nekateri sicer pridni študenti čedalje težje shajajo z razpoložljivimi viri prihodkov, zato pozdravljam tovrstne namene, da se tudi finančno podpre študente, ki so do tega upravičeni. Upam in obljubljam, da s podelitvijo enkratnih štipendij zgodbe ne bomo zaključili, ampak bomo na osnovanem projektu nadaljevali in se trudili v prihodnje prepričati čim več podjetij in posameznikov, da je invensticija v izobrazbo sploh v današnjem času hitrih sprememb tek na dolge proge.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.