Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani podelila diplome

Na tokratni podelitvi je svojo diplomsko listino prejelo preko 400 diplomantov, ki so študij dokončali med 3. majem in 30. septembrom 2009 .
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani je slavnostno podelila diplome svojim diplomantkam in diplomantom. Dogodka, ki je potekal v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, se je udeležilo prek tisoč ljudi.
Po govoru slavnostnega govornika podjetnika g. Janeza Škrabca, je vse prisotne nagovoril dekan Filozofske fakultete, red. prof. dr. Valentin Bucik. G. Škrabec se je skozi govor spomnil svojih študentskih let in povezanosti s Filozofsko fakulteto ter humanistiko. Hkrati je poudaril, da humanistika ima smisel, tudi v praktičnem pomenu, in se je zato z njo smiselno ukvarjati na področju kulturnih in drugih, podobnih projektov.
Dekan ljubljanske Filozofske fakultete je v svojem nagovoru povedal, da med drugim dekani tridesetih evropskih fakultet za humanistiko in družbene vede, združeni pod Praško deklaracijo, skupaj opozarjajo odgovorne na neprecenljivo in nenadomestljivo izobrazbo v družboslovnih vedah. Dodal je, da so diplomanti fakultete opremljeni z znanjem, sposobnostmi in samozavestjo, ki pogojujejo uspeh.
Poleg omenjenih govorcev sta spregovorila tudi rektor Univerze v Ljubljani, red. prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, ter prvi diplomant slovaškega jezika in književnosti Metod Čepar. Med gosti prireditve so bili tudi predstavniki češkega, slovaškega in poljskega veleposlaništva v Sloveniji. Skozi program prireditve je za dobro vzdušje skrbela skupina Bossa de novo, dogodek pa je vodil Mario Galunič.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.