Food Revolution Day – prvič v Sloveniji!

Društvo Planet Zemlja, katerega glavni namen je osveščanje javnosti o pomenu odnosa posameznika do okolja ter samega sebe, tokrat pripravlja odmeven in družbeno odgovoren dogodek, ki bo potekal 17. maja na trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Gre za drugi Food Revolution Day, prvič pa bo dogodek tudi v Sloveniji.

Food Revolution Day je globalni projekt dobrodelne organizacije Better Food Foundation, namenjen ozaveščanju zdravega prehranjevanja, spodbujanju uporabe lokalno pridelanih živil in razvijanju kuharskih sposobnosti ljudi. Poleg tega pa tudi ozaveščanju o tem, kako zelo pomembno je pravilno prehranjevanja za preprečevanje mnogih sodobnih bolezni.

 

Pobudnik in osrednji ambasador projekta je svetovno priznani kuhar in ustanovitelj kampanje Food Revolution Day, Jamie Oliver.

 

Prvi Food Revolution Day je potekal lani, ko je bilo v 664 mestih v 66 državah čez 1000 povezanih dogodkov. Letos se je seznamu pridružila tudi Slovenija.

Na trgu Leona Štuklja bo v okviru dogodka potekalo pestro dogajanje z glasbenim programom in zanimivimi gosti, vsebinsko pa bo osredotočeno na ozaveščanje ljudi o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane ter možnosti uporabe nekultiviranih živil.  Na stojnicah se bodo obiskovalci lahko seznanili z različnimi ponudniki ekološko pridelanih živil ter obiskali kuharsko izobraževalne stojnice, kjer jih  bodo strokovnjaki spodbujali  k razvijanju kuharskih sposobnosti.

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.