Fundacija Študentski tolar

ŠOU v Ljubljani je ustanovil Fundacijo Študentski tolar, katere osnovni namen je pomagati študentom v stiski.

Na spletni strani Fundacije Študentski tolar so zapisali, da živimo v času, ko se vse preveč ukvarjamo sami s seboj, ko nimamo posluha za sočloveka. V zadnjem času se ljudje vedno pogosteje znajdejo v stiski in zato potrebujejo pomoč sočloveka.

Ena od temeljnih nalog Študentske organizacije Univerze v Ljubljani je tudi skrb za socialni položaj študentov in že več let smo študentom v stiski pomagali z dodeljevanjem denarne pomoči.

Aktualno!
Enkratna izredna denarna pomoč Fundacije Študentski tolar
Fundacija Študentski tolar podeljuje enkratno izredno denarno pomoč študentom na katerem koli visokošolskem ali univerzitetnem zavodu članice ŠOU v Ljubljani z namenom podpiranja le-teh v primerih, ko se zaradi nepredvidljivih okoliščin, zaradi katerih pride do znatne spremembe posameznikovega socialnega položaja tekom koledarskega leta, znajdejo v socialni stiski. Upravičenci za enkratno denarno pomoč so študentje, ki se zaradi razlogov, na katere sami ne morejo vplivati, znajdejo v položaju hude materialne ogroženosti. Študent prosilec lahko za enkratno izredno denarno pomoč zaprosi dvakrat v koledarskem letu. Vloga se vloži v pisni obliki in mora biti lastnoročno podpisana. Več najdete na spletni strani fundacije.

Brezplačni jezikovni tečaj za študente
Na spletni strani Fundacije Študentski tolar – www.studentski.tolar.si, vloge za brezplačni jezikovni tečaj, kjer so tudi zapisali, da je pomoč v obliki brezplačnega jezikovnega tečaja po izbiri prejelo prvih 150 študentov, ki bodo zbrali najmanj 40 točk. Prosilci naj vloge pošljejo na naslov Fundacija Študentski tolar, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, s pripisom ”Jezikovni tečaji”.

Vse informacije o fundaciji dobite po elektronski pošti na naslovu studentska.svetovalnica@sou-lj.si studentska.svetovalnica@sou-lj.si ali na telefonski številki 01/ 43 80 253 ob ponedeljkih, torkih in četrtkih med 10. in 15. uro ter ob sredah med 12. in 17. uro.

Študentska organizacija Slovenije o Fundaciji Študentski tolar: “Podobno kot v celotni slovenski družbi se je od začetka gospodarske krize konec leta 2008 poslabšal tudi položaj študentov, saj je nanje vplivala brezposelnost njihovih staršev, višanje nekaterih stroškov izobraževanja in zmanjševanje povpraševanja po študentskem delu. Študenti se zaradi teh okoliščin v vedno večji meri obračajo tudi na študentske organizacije, ki so del svoje vloge razumele tudi preko zagotavljanja pomoči socialno najšibkejšim študentom. Pri tem je potrebno razumeti, da primarna naloga študentskih organizacij ni zagotavljanje socialnih transferov in pomoči. Vendar pa so se študentske organizacije posameznih univerz in zveza ŠKIS zaradi nezadostne štipendijske politike v preteklosti in zaradi trenutnih sprememb zakonodaje na področju zagotavljanja socialnih transferov odločile, da bodo okrepile tudi programe enkratnih pomoči študentom, ki to najbolj potrebujejo.”

Mojca Buh

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.