FUTSAL turnir

8. 12., 9. 12. bo ŠOU v Lubljani organiziral prvi od štirih FUTSAL turnirjev + peti finalni turnir na katerega se uvrsti 8 najboljših ekip prejšnjih 4 turnirjev.

KJE: Srednje gradbene, geodetske in ekonomske šole. Prijavi se lahko 16 ekip, ki tekmujejo po sistemu na izpadanje. Vsaka tekma do polfinala traja 2×10 min nato pa 2x12min. Člani ekipe morejo imeti veljaven status študenta za št. leto 2009/10. Prijavnina bo 40€ /ekipo. Nagradni sklad je 500€ (pokali+nagrade).

Prijave na: 051 324 156 (Denis).

Pravilnik turnirja

Turnir bo potekal po pravilih, ki veljajo za futsal. Ekipa je pred začetkom turnirja dolžna prijaviti vse igralce, v ekipi je lahko največ 10 igralcev. Vsak naslednji turnir lahko ekipa poleg 10 igralcev, ki so sodelovali na prvem turniju doda še 2 igralca.

Eden igralec je lahko študent brez statusa. Vsaka ekipa mora pred začetkom zapisnikarju predložiti študentske izkaznice z veljavno nalepko za študijsko leto 09/10. Na tekmi lahko nastopijo igralci, ki so pred začetkom tekme vpisani v zapisnik in imajo pravico do nastopa.

Če je igralec že igral na enem od turnirjev, na naslednjih turnirjih ne sme igrati za drugo ekipo. V primeru, da igralec to stori, bo sicer lahko igral z novo ekipo, ampak bosta ekipa in igralec izpadla iz skupnega točkovanja vseh turnirjev. Če ena od ekip med tekmo ostane z manj kot tremi (1+2) igralci, je sodnik dolžan prekiniti igro. Če se to zgodi zaradi izključitev igralcev, sodnik tekmo takoj prekine. V primeru poškodbe igralca se počaka 5 (pet) minut. Če ekipa po preteku 5 (petiih) minut nima minimalnega števila igralcev, sodnik tekmo prekine. Menjave so ”leteče”, njihovo število je neomejeno.

Menjave igralcev potekajo v označenem prostoru pri sredini igrišča, na strani, kjer so rezervne klopi in zapisnikarska miza. Če ekipa menja igralce zunaj označenega prostora, jo bo sodnik opomnil in ob ponovitvi napake kaznoval igralca, ki je vstopil v igro. Prekrški so akumulirani: 4. (četrti) in vsak naslednji prekršek bo kaznovan s strelom z 10 metrov. Vratar ne sme prejeti žoge od soigralca, ne da bi žoga najprej prešla sredinsko črto, ali da bi z njo igral nasprotnik. Vratar na svoji polovici igrišča ne sme zadrževati žoge več kot 4 (štiri) sekunde, na nasprotnikovi polovici jo lahko obvladuje neomejeno. Vratar lahko vrže žogo na nasprotnikovo polovico.

Moštvo ima za izvajanje prostega udarca 4 (štiri) sekunde časa, če ga v tem času ne izvede, bo sodnik dosodil neposredni prosti strel za nasprotno moštvo. Prekrški so akumulirani, četrti in vsak naslednji se kaznuje s strelom brez zidu iz 10m, oziroma bližje, če je prekršek storjen bližje. Golman mora biti ob dotiku izvajalca najmanj 5m oddaljen od žoge. V polfinalih in finalu se igra 2×12 minut, s strelom iz 10m se kaznuje peti in vsak naslednji prekršek. Za tretje mesto se streljajo penali iz 6m, vsaka ekipa strelja 5 penalov, če ni zmagovalca eden iz vsake ekipe strelja naprej. Ni timeout-ov!

Ekipe bodo glede na uvrstitev na posameznem turnirju dobile določeno število točk, ki se bodo seštevale na vseh turnirjih. Najboljših 8 (osem) ekip se bo uvrstilo na zaključni turnir, ki bo potekal v mesecu maju.

Točkovanje:
• 1. kolo 6 točk
• 2. kolo 8 točk
• 4. mesto 11 točk
• 3. mesto 13 točk
• 2. mesto 14 točk
• 1. mesto 16 točk

Prav tako se bodo na vseh turnirjih seštevali goli posameznih igralcev. Najboljši strelec bo na zaključnem turnirju dobil posebno nagrado.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.