Gala koncert Akademske folklorne skupine France Marolt

V nedeljo, 14. junija 2015, bo ob 20. uri v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu potekala ekskluzivna ponovitev gala koncerta R<ST Akademske folklorne skupine France Marolt in Simfoničnega orkestra Crescendo. V devetdesetminutni plesno-pevski predstavi v spremljavi simfonikov bo sodelovalo več kot 100 plesalcev, pevcev in glasbenikov. Skupina, ki je del Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, se lahko pohvali z mnogimi protokolarnimi nastopi, polnimi dvoranami v Cankarjevem domu in z izkušenim, plesno in pevsko izobraženim kadrom. Za spektakel, ki je razprodal že dve Linhartovi dvorani Cankarjevega doma, je na voljo samo 100 vstopnic, zato si hitro rezervirajte svojo! 

Predstava bo zasnovana na poustvaritvi nekaterih delov koreografij redkeje izvajanega opusa Mirka Ramovša, najvidnejšega slovenskega koreografa in etnokoreologa, skupaj z novitetami umetniškega vodje skupine Tomaža Simetingerja – vse to ob zvokih simfoničnega orkestra, za folklorno skupino povsem neklasične glasbene spremljave. K sodelovanju so letos povabili tudi mladega skladatelja Andreja Makorja, ki je v aranžma za Simfonični orkester Crescendo »preoblekel« devetdeset minut ljudske glasbe. Potek predstave bo s harmonizacijo glasbe in gradacijo plesne zasnove, ki bo temeljila na prepletu kratkih koreografij, simbolično nakazoval na nenehno rast in razvoj folklorne umetnosti, kakršno gojijo in ustvarjajo pri Akademski folklorni skupini France Marolt. Del zvočne podobe koncerta bo zapolnilo tudi a capella petje, ki bo delno usmerjeno v eksperimentalno poustvarjanje in iskanje novih zvočnosti (po)ustvarjanja t. i. ljudskega petja.

Vstopnice so že naprodaj v info centru Ljubljanskega gradu, na spodnji postaji vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa, …). Cena vstopnice je 10 evrov oziroma 7 evrov (dijaki, študentje, upokojenci in skupine nad 15 oseb).

 

Več o dogodku lahko preberete na Facebook dogodku ali na Facebook strani AFS France Marolt

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.