Hrvaške srednje šole uvajajo pouk pivovarstva in video iger

V hrvaških srednjih šolah bodo letos uvedli nekaj zanimivih novih smeri. Med najbolj mikavne in posebne zagotovo sodita pivovar in tehnik za razvoj video iger. Hkrati pa v program ponovno uvajajo tradicionalne in nekoliko pozabljene različice, kot so smeri za steklarje, peke, dimnikarje, slaščičarje in pleskarje.

V prve letnike se bo letos na hrvaškem vpisalo približno 47.000 dijakov, povečan priliv pa pričakujejo prav na nove programe. Iz tehnične srednje šole v Sisku poročajo o ogromnem številu klicev staršev iz celotne Hrvaške, zato pričakujejo kar petkrat več vpisanih, kot imajo prostih mest. Razlog za tak naval naj bi bil novi program – tehnik za razvoj video iger.

Učilnice za omenjeni program bodo vsebovale profesionalni avdio in video studio, kamero za zajemanje gibanja, vrhunske igralniške računalnike, VR očala in igralniške stole.

Seveda bodo za uresničitev vseh zastavljenih ciljev potrebne precej velike investicije. Točna številka še ni znana, a po prvih ocenah naj bi za nakup opreme in izobrazbo učiteljev vložili nekaj milijonov kun.

Štiriletni program bo vključeval 20 predmetov povezanih z industrijo video iger.

Prejšnji članekKako se izogniti razdraženi koži po britju?
Naslednji članekPoletna dilema: delo ali uživancija?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.