IMAGINE CUP 2011

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij z vsega sveta.

Samo v letu 2010 je nalokalnih, regionalnih in svetovnem izboru sodelovalo več kot 250.000 študentov. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekomovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske sfere in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multi-disciplinarni sestavi skupine oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tematiko za svoje ideje študentje črpajo iz milenijskih ciljev Združenih narodov (Millennium Development Goals) s sloganom: “Predstavljajte si svet v katerem tehnologija pripomore k reševanju najtežjih problemov”.

Tekomovanje Imagine Cup bomo uradno pričeli 14. decembra 2010 v okviru dogodka na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Program za študente se bo odvijal med 13.00 in 15.00 uro v predavalnici PB na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer bodo izvedeli več o pomenu inovativnih idej, kje lahko pridobijo pomoč za njihovo realizacijo ter spoznali uspešne zgodbe študentov, ki so svoje ideje že uspešno predstavili in celo izgradili uspešno globalno start-up podjetje.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.