Imam diplomo, nimam službe

Ja dandanes se vseveč ljudi srečuje z problemom, da po koncu šolanje ne najde primerne zaposlitve.

Vse bolj velja rek, da diploma in izobrazba še ne prineseta zaposlitve.

Pot do sanjske službe je lahko precej naporna in dolga. Da pa tudi tvoja pot ne bo enaka si lahko omisliš nekaj izmed spodnjih ˝preventivnih˝rešitev:

1. DELO V ČASU ŠTUDIJA; Že v času študija( če ti le uspe najti čas), preizkusi čim več različnih del/ služb. Kot prostovoljec/ prostovoljka a ali za plačilo. Tako boš imela veliko izkušenj na  različnih področjih.

2. TUJI JEZIKI; V času študija se vpiši v čim več jezikovnih tečajev, saj ti bo znanje jezikov v prihodnosti zelo koristilo. Je pa tudi res, da imaš kot študent/ ka veliko dodatnih popusti za vpis na jezikovne tečaje.( Eden izmed zelo ugodnih in jezikovno pestrih je zavod ŠOLT, več lahko preveriš na njihovi spletni strani :  http://www.zavod-solt.si/)

3. IZKUŠNJE V TUJINI: Kot študent/ka poskusi dobiti čim več vtisov z delov (v tujini). Tudi študentske izmenjave so super ali pa se celo odpravi na jezikovni tečaj v državo v kateri govorijo ta jezik. Tovrstne izkušnje, ti bodo dale veliko različnih pogledov in izkušenj kako je z delom drugod po svetu.

4. CV; Že v času študija se nauči napisati čim boljši življenjepis, sam velika večina delojemalcev poudarja, da je ravno ta ključen pri iskanju zaposlitve.

 Tu je le nekaj predlogov, ki ti lahko še pred končano šolo pridejo prav. Če pa si z šolo že konča in se že srečuješ z  trenutno situacijo( ne najdeš zaposlitve), se čimprej vpiši na zavod za zaposlovanje in najrazličnejše zaposlit­vene programe, da intenzivno iščem službo in pridobivam morebitna dodat­na znanja, ki mi bodo lahko koristila.

Veliko sreče in čim bolj uspešno iskanje zaposlitve ti želim.

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.