Informativni dnevi 2007

ŠOU v Ljubljani je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Avtobusno postajo Ljubljana, Ljubljanskim potniškim prometom in Slovenskimi železnicami tudi ob letošnjih informativnih dnevih pripravila vrsto aktivnosti, ki so bile srednješolkam in srednješolcem v pomoč pri obisku predstavitvenih predavanj na fakultetah, akademijah in visokih šolah v Ljubljani.

24 000 dijakov zaključnih letnikov srednjih šol v Sloveniji je prejelo brošuro Info dnevi ’07 ŠOU v Ljubljani. Z brošuro so se lahko dijaki vnaprej pripravili na obisk predstavitvenih predavanj saj vsebuje uporabne informacije o lokacijah fakultet, akademij in visokih šol Univerze v Ljubljani ter poteh do njih, urnikih predstavitvenih predavanj, voznih redih vlakov in avtobusov na relaciji večjih slovenskih mest in Ljubljane ter prirejena zemljevida Ljubljane z označenimi lokacijami fakultet in linij Ljubljanskega potniškega prometa z označenimi izstopnimi postajami pri fakultetah. Avtobusna postaja Ljubljana se je na porast voženj s primestnimi in medkrajevnimi avtobusi ter mestnim Ljubljanskim potniškim prometom še posebej pripravila. Odprte so bile vse blagajne, prav tako pa je povečano število agentov v klicnem centru zagotavljalo vsem iskalcem informacij o avtobusnih prevozih hitro in kakovostno informacijo.

ŠOUP je tudi letos, ob informativnih dnevih, na vsaki izmed članic Univerze na Primorskem priskrbela študente – informatorje, ki so dijakom pomagali pri iskanju fakultet in postregli z informacijami glede študijskega in obštudijskega življenja na Obali. Bodočim študentom so delili mape, informativna brošura pa vsebuje tudi zemljevide obalnih mest z označenimi, za študente, pomembnimi lokacijami (fakultete, knjižnice, prodaje bonov, infotočke, študentski domovi, zdravstveni domovi,…). Na ŠOUP-u so prvič letos pripravili tudi spletni forum, ki je od 5. februarja dalje dosegljiv na naslovu: www.soup.si/infodnevi, tam pa bodo študentom odgovarjali na njihova vprašanja.

ŠOUM tudi letos v okviru projekta Informativni dnevi, poskrbela predvsem za to, da so dijaki hitreje in zanesljivo prišli do potrebnih informacij o študiju in obštudijskih dejavnostih na Univerzi v Mariboru, prav tako pa so jih  študentje usmerjali pri iskanju želenih fakultet. Informatorji so bodočim študentom delili tudi priročne informativne mape, ki sebujejo priročnik z informacijami o študiju in obštudijskih dejavnostih na Univerzi v Mariboru, zemljevid Maribora, beležko, obesek za ključe ter kemični svinčnik.

Brošuro Informativni dnevi pa je že tretje leto izdala tudi revija Študent. Tako je z vsemi informacijami, ki jih potrebujejo bodoči študenti obvestila dijake zaključnih letnikov in jim tako sporočila tudi, da bodo v času študija obveščeni o vseh dogodkih pravočasno!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.