Invalidom omogočamo pridobitev informacij o vpisu na fakultete

Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 se povezuje tudi z društvi, ki se ukvarjajo z mladimi s posebnimi potrebami, saj si prizadeva za aktivno vključitev v projekte tudi mlade z manj priložnostmi. Sodelovanje z Društvom študentov invalidov (DŠIS) vključuje delovanje na področjih izboljševanja študijskih in življenjskih pogojev ter zaposlovanja invalidov.

Konec tedna bodo v večjih slovenskih mestih mladi ponovno iskali informacije o fakultetah in študijskih smereh, kjer bodo nadaljevali svoje izobraževanje. Evropska prestolnice mladih Maribor 2013 in Društvo študentov invalidov Slovenije bosta v petek,  15. februarja,  od 8. do 15. ure ter v soboto, 16. februarja, od 8. do 12. ure v društvenih prostorih na Koroški cesti 53d organizirala Dan odprtih vrat, katerega namen je posredovanje informacij mladim z manj priložnostmi in ozaveščanje njihovih možnosti o vpisu na fakultete.

»Primaren cilj DŠIS je pomagati študentom invalidom. Smo nevladna organizacija in invalidsko društvo, ki med svoje člane združuje vse študente, ki menijo, da imajo kakršnekoli posebne potrebe, ki jih ovirajo pri študiju. Mi smo tukaj zato, da jim nudimo podporo,« razlaga Nataša Mauko iz DŠIS. Na Dan odprtih vrat bo EPM Maribor 2013 z DŠIS nudila informacije o študiju, vpisu, ponudbi društva in vključevanje mladih z manj priložnosti v vsakdanje okolje.

V času informativnih dni se bo Evropska prestolnica mladih Maribor 2013 aktivno vključevala s predstavitvijo svojih programov, katerih izvajalci so številne mladinske organizacije.  Prav tako se bo EPM Maribor 2013 in DŠIS v soboto, 16. februarja, predstavilo na stojnici v Europarku, kjer bodo od 9. do 21. ure  delili informacije, na voljo bodo tudi zloženke in glasila.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.