Iščete zaposlitev?

S tem programom se lahko zaposlite za najmanj eno leto pri tržnih delodajalcih. Delodajalci za vašo zaposlitev prejmejo subvencijo. Zagotovi vam morajo plačo in druge prejemke.

Če ste iskalec zaposlitve se lahko vključite v program Zaposli.me Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Z vključitvijo v program pridobite redno zaposlitev za najmanj eno leto, več znanja in delovnih izkušenj, ki vam odpirajo nove zaposlitvene možnosti in višjo socialno varnost, z redno mesečno plačo in plačanimi prispevki za obvezna socialna zavarovanja.

V program se lahko vključite, če ste prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu in sodite vsaj v eno od naslednjih skupin:

–          Imate status invalida ali vam je invalidnost priznana po nacionalni zakonodaji,

–          Ste starejši od 50 let in ste najmanj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu,

–          Ste mlajši od 30 let in ste najmanj 6 mesecev neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu,

–          Ste najmanj 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu ( dolgotrajno brezposelni),

–          Ste najmanj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi pri Zavodu in imate stalno prebivališče na območju Pokolpja (v občinah Kočevje, Loški potok, Osilnica, Kostel, Črnomelj,Semič ali Metlika).

V program se vključite tako, da vas vanj napoti zavod. Na podlagi napotitve se udeležite pogovora pri delodajalcu za prijavljeno prosto delovno mesto. Postopek za vključitev v program nadaljujete, če vas delodajalec izbere kot ustreznega kandidata za prijavljeno delovno mesto in o tem obvesti zavod. Pri svojem svetovalcu za zaposlitev podpišete zaposlitveni načrt in pogodbo o vključitvi v program. Pri tem je pomembno, da je delodajalec izbran na javnem povabilu in da z zavodom podpiše pogodbo o dodelitvi subvencije za vašo zaposlitev. Z delodajalcem sklenete delovno razmerje na podlagi podpisane pogodbe o zaposlitvi. Delodajalec nato za vašo zaposlitev prejme subvencijo 4000 EUR. Zaposliti vas mora za polni delovni čas (40 ur na teden) oziroma za krajši delovni čas v skladu z odločbo o invalidnosti. Vašo zaposlitev mora ohraniti najmanj eno leto. Pri tem vam mora zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja po veljavni delovnopravni zakonodaji. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.