iStudent – tvoj prijatelj pri študiju

Resor za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani v okviru projekta Studeo, ergo sum ponuja način, kako si najlažje in tudi najoptimalnejše organiziraš svoje študijske obveznosti.

To ti omogoča aplikacija iStudent, mobilni organizator študija.

Aplikacija, ki bo na voljo za uporabnike sistema Android in iOS, ponuja nov pristop, zato lahko pozabiš na notesnike ali drage Moleskinke, saj bo aplikacija popolnoma brezplačna, poleg tega pa ti ne bo delala dodatne gneče v že tako natrpanem nahrbtniku. In kdaj bo na voljo? 22. oktobra jo poišči na Google Playu ali v App store. Na voljo bo tudi za tablične računalnike. Prototip aplikacije si že lahko ogledaš na http://sou2.neoserver.net/.

 

Kako jo uporabljaš?

Po uspešni prijavi s katerim koli open ID računom (gmail, yahoo mail idr.) lahko pričneš z uporabo takoj. Na spodnji strani so razvrščene ikone, ki omogočajo upravljanje z aplikacijo.

Koledar:
Saj veš, kako nerodno je vedno znova gledati razporeditev izpitov na spletni strani fakultete! Aplikacija ti zato ponuja sproten in preprost vpis vseh izpitov, seminarjev in vaj. Koledar je kompatibilen z gmail koledarjem in tistim, ki je že na tvojem pametnem telefonu. Dogodki, ki jih vneseš, so razvrščeni kronološko, za vsakega pa lahko nastaviš opomnik.


Statistika:
Kar mirno, ne gre za predmet statistika! Gre za novo obliko indeksa. Pod to ikono lahko vpisuješ svoje ocene pri posameznem predmetu (ocena ustnega izpita, pisnega izpita ali kolokvijev), prav tako pa si lahko predhodno zapišeš, kakšno oceno bi želel doseči. Pomembno za vse Zoisove štipendiste: aplikacija ti izračuna tudi povprečje ocen!


Predmeti:

Ob prijavi v aplikacijo izbereš smer in letnik študija in aplikacija ti samodejno vnese predmetnik. Ker se zavedamo, da imaš še izbirni predmet ali pa si morda katerega od predmetov že naredil, lahko predmete tudi dodajaš ali odstraniš. S klikom na posamezni predmet imaš možnost vpisati vse osnovne informacije o predmetu: nosilca predmeta, asistenta, posamezne ocene (povežejo se z ikono statistika) in priporočeno gradivo za študij.


Osebje oz. pedagogi:

Vsi vemo, da je kdaj potrebno profesorju poslati e-mail z vprašanjem, če lahko prideš na vpogled izpita ali prositi asistenta, če lahko izjemoma prideš v drugo skupino na vaje. Pogosto, ko želiš izvedeti, kdaj so govorilne ure, moraš vsakega profesorja ali asistenta posebej iskati na spletni strani fakultete. Takšno zamudno delo bo z aplikacijo iStudent preteklost, če v ikoni osebje/pedagogi izpolniš kontaktne podatke za profesorje in asistente. Naslednjič boš samo kliknil na telefonsko številko ali e-mail in telefon bo sam poklical ali odprl e-pošto.

Povezave:
Vse spletne strani, ki jih uporabljaš za študij, lahko na preprost način shraniš pod ikono Povezave in nikoli ne boš pozabil pogledati na oglasno desko, če so rezultati izpita morda že na njej!

iStudent se žal ne more učiti namesto tebe, lahko pa ti kot dober prijatelj pomaga pri vsej logistiki študija in kar je najlepše, opomni te, da se je potrebno prijaviti na izpit!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.