Izbira fakultete?

Začetek študijske poti za dijake četrtih letnikov se nestrpno približuje, zato je pred vpisom na izbrano fakulteto pomembno pridobiti čim več informacij o poteku in pogojih študija ter o kvaliteti študijskega programa. Letošnji informativni dnevi bodo potekali jutri in v soboto. Na pomoč smo letos zopet priskočili na ŠOU v Ljubljani, kjer bomo bodočim brucem na najbolj prehodnih točkah v Ljubljani delili informativne brošure. Na Študentskem kampusu pa bodo dijaki lahko informacije pridobivali direktno s strani študentov, ki bodo v petek med 10. in 14. uro na voljo za vsa vprašanja.

 

Izbira fakultete je za vsakega dijaka pomembna odločitev, zato so informativni dnevi odlična priložnost za spoznavanje s študijem ter prvi stik s študentskim življenjem, ki jih čaka v bodoče. Letos bodo informativni dnevi potekali v petek, 10. februarja, ob 10. in 15. uri, ter v soboto, 11. februarja, ob 10. uri. Zaradi velikega števila študijskih programov imajo nekatere fakultete več predstavitev ob različnih urah, zato dijakom priporočamo, da na njihovih spletnih straneh preverijo še točne urnike predstavitev programov, ki jih želijo obiskati.

 

V brošuri, ki jih bodo delili informatorji ŠOU v Ljubljani, je moč najti krajše opise fakultet, vozni red vlakov, avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Poleg tega bodo lahko dijaki pridobili vse informacije o družini ŠOU v Ljubljani in storitvah, ki jih ponuja. Brošura pa je že sedaj dostopna preko spleta na tej povezavi.

 

Brošure in nasvete bodo naši informatorji delili na info točkah (glavna železniška postaja, glavna avtobusna postaja ter LPP postaje Bavarski dvor, Aškerčeva, Konzorcij/Pošta in Mercator) v petek med 7. in 14. uro ter v soboto od 7. do 10. ure. Za dijake bo v času informativnih dni odprta tudi brezplačna info telefonska številka – Študentski telefon 01 438 02 53, kadarkoli pa se lahko obrnejo tudi na ŠOU info telefon (01 438 02 00) ali info mail (info@sou-lj.si).

 

Visokošolske zavode pa bodo študentje predstavljali tudi na Študentskem kampusu, kjer bodo dijaki imeli možnost zastaviti vsakršno vprašanje, ki se jim poraja v zvezi s študijem in študentskim življenjem na določeni fakulteti. Informacije iz prve roke bodo lahko dobili v petek med 10. in 14. uro na Pivovarniški 6 v Ljubljani. V Kampus piceriji so pripravili prav posebne bone za dijake, bodoči bruci pa se bodo lahko spoznali s prvim središčem vseh študentov v Ljubljani – Študentskim kampusom.

 

“Na ŠOU v Ljubljani vam svetujemo, da na Informativnih dnevih postavljate čim več vprašanj, saj se boste tako lažje odločili o vaši prihodnosti, hkrati pa si prizadevamo, da vam bomo pri tem čim bolj pomagali. Ne bojte si upati in strmeti k najvišjim ciljem, saj je prehod iz srednje šole na študijsko pot priložnost za pogumne ter velike korake,” bodočim študentom sporoča Klemen Peran, predsednik ŠOU v Ljubljani.

Na pomoč bo priskočil tudi Ljubljanski potniški promet. Dijakom bodo v času informativnih dnevov svetovali na LPP točkah pri vhodu na avtobusno postajo ter v Potniškem centru LPP na Slovenski 56. Prav tako pa se bo moč obrniti na vse voznike avtobusov. Pred prihodom v Ljubljano je pomembno, da dijaki in študenti obiščejo spletno stran www.lpp.si in se predhodno seznanijo z vsemi vsebinami, ki bi jim koristile pri potovanju po Ljubljani. Sočasne napovedi prihodov in prikaz poti ponuja na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa rubrika »Katera linija pelje do mojega cilja?«. Na spletni strani si lahko dijaki in študenti preberejo tudi vse o Urbani in IJPP vozovnicah. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.