Mariborski študenti v podporo dijakom na informativnih dnevih

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo bodoče študente pozdravila z informatorji in ključnimi informacijami o študiju ter obštudijskimi dejavnostmi v univerzitetnem mestu Maribor.
Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji pričakali bodoče študente in jim nudili potrebne informacije pri usmeritvah v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Na spletni strani www.soum.si jim je na voljo tudi »BRUC« priročnik, ker lahko najdejo vse informacije v povezavi s študijem, socialnimi pravicami ter obštudijskimi dejavnostmi.

Študenti informatorji bodo v petek, 10. 2. 2017, po mestu Maribor na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi, ter s sloganom »Mene vprašaj«, bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru, študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni pred večjimi mariborskimi fakultetami in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).
 
ŠOUM vsem dijakom svetuje, da se pred odločitvijo o študiju dobro pozanimajo o podrobnostih pri svojih starejših kolegih, saj se informacije od študentov lahko razlikujejo od informacij, ki jih podajajo fakultete. Na informativnih dnevih naj se ne bojijo zastaviti čim več vprašanj, vendarle je to za večino mladostnikov korak v njihovo povsem »samostojno« življenje. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let.
 
Študenti bodo poleg nudenja informacij, dijakom predali simbolične »letake«, s katerimi jih pozdravljajo v študentskem življenju, hkrati pa jih bodo povabili na obisk spletne strani ŠOUM, kjer so pod zavihkom »BRUC priročnik« zbrane vse pomembne informacije o študiju:
– vpis na študij,
– podrobnosti o opravljanju izpitov,
– študentsko bivanje,
– študentsko delo,
– štipendiranje,
– študentska subvencionirana prehrana,
– subvencioniran prevoz in
– roki, ki so za dijake pomembni preden nastopijo študij.
 
Največji naval dijakov se pričakuje v petek, med 9. ter 11. uro in med 14. ter 16. uro, ko bodo na posameznih članicah Univerze v Mariboru potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obštudijske aktivnosti v mestu Maribor.

Informatorji ŠOUM bodo s svojo prijaznostjo, ustrežljivostjo in dobro voljo ustvarili pozitivno klimo in s svojim prispevkom, pomočjo ter promocijo ŠOUM navdušili dijake za študij v Mariboru!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.