Izkoristite priložnost in se že v času študija povežite z gospodarstvom!

Želja vsakega študenta je, da bi se po končanem študiju čim prej zaposlil. Znano je, da so uspešnejši pri iskanju službe tisti, ki so že v času študija pridobili čim več uporabnega znanja in praktičnih izkušenj.

Prednost imajo tisti, ki se proaktivno in samoiniciativno vključujejo v različne aktivnosti izven rednih študijskih obveznosti, še posebej, če se te izvajajo v sodelovanju z gospodarstvom. Na ta način študenti pridobivajo praktične izkušnje in nove kompetence, ki jih nato lažje povezujejo s pridobljenim teoretičnim znanjem. S sodelovanjem študentov so zadovoljni tudi v podjetjih, ker s pomočjo njih hitreje najdejo inovativne pristope in sveže ideje za razvoj dejavnosti in večjo konkurenčnost na trgu.

Da bi mladi imeli možnost že v času študija pridobiti praktična znanja in izkušnje v gospodarstvu ter si s tem izboljšali možnosti za vključitev na trg dela, je Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, objavil 2. javni razpis za sofinanciranje projektov po kreativni poti do praktičnega znanja.

S sofinanciranjem projektov, ki se bodo izvajali v okviru razpisa, bodo imeli študenti priložnost, da se vključijo v »majhne raziskovalne projekte« oz. praktične »case study-je«, v okviru katerih bodo pod vodstvom mentorjev iz fakultet in iz podjetij iskali kreativne in inovativne rešitve praktičnih problemov v gospodarstvu. Projekti se praviloma izvajajo v interdisciplinarnih skupinah od 3-10 študentov, pri tem pa razvijajo kreativnost, inovativnost, sposobnost reševanja problemskih nalog, timsko delo, samoiniciativnost ter druge poklicno specifične kompetence.

Če ste zainteresirani za sodelovanje v projektu, si več informacij o možnostih vključitve v projekt pridobite pri strokovni službi na vašem visokošolskem zavodu, medtem, ko so dodatne informacije o javnem razpisu na voljo na skladovi spletni strani www.sklad-kadri.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.