Študentje, danes je čas za Kurzschluss!

Napetosti in pričakovanja se bodo danes združila v otvoritev najboljšega kluba v Ljubljani. Na otvoritveni večer prihajata Faul & Wad Ad, avtorja poletnega hita Changes. V šestih tednih vse do konca leta se bo na odru v kletnih prostorih Slovenijalesa zvrstilo več kot 30 glasbenikov iz Slovenije, Balkana, Evrope in celo Avstralije. Priljubljena puščica bo v letošnji sezoni zasijala v neon odtenkih. A tudi tokrat le za kratek čas.


Kletni prostori Slovenijalesa letos ponujajo povsem prenovljeno notranjo razporeditev, povečan oder, prenovljene VIP prostore, ki so namenjeni zaključenim družbam, ustvarjalna ekipa napoveduje tudi izjemen animacijski program. V dneh pred otvoritvijo potekajo že zadnje priprave, goli skladiščni prostori pa so deležni popolne stilske prenove. Že čez nekaj dni bodo intenzivna produkcijska dela prostor spremenila v nočni klub po vzoru iz evropskih prestolnic.

Otvoritveni vikend poln presenečenj in glasbenih gostov

Kurzschluss svoja vrata odpira v petek, 28. novembra 2014. V Slovenijo premierno prihaja francoski dvojec Faul & Wad Ad, ki sta zaslovela s skladbo Changes, svoj pohod po glasbenih lestvicah pa nadaljujeta z glasbenim setom Happy endings. Da bodo obiskovalci ogreti na primerno plesno vzdušje bosta poskrbela domača didžeja Peter Gold in Sylvain. Otvoritveni večer bodo še dodatno začinili pevka Hannah Mancini in Teater Ponorelii z dih jemajočimi plesnimi nastopi.

V soboto, 29. novembra, se bo dogajanje stopnjevalo s prav posebnim koncertom kultne zasedbe Laibach, ki je v goste povabila legendarnega Daniel Millerja. Ustanovitelj založbe Mute Records ali »The Godfather of Techno-pop« (boter techno pop-a), kot ga radi označujejo, je lansiral imena kot so Depeche Mode, DAF, Yazoo, The Birthday Party, Nick Cave & The Bad Seeds, Goldfrapp, Mark Stewart, Moby, Plastikman ter mnoge druge. V okviru posebnega Kurzchluss dogodka bo nastopilo še nekaj posebnih gostov, med njimi Aldo Ivančič, Anja Rupel in Boris Benko (Silence). Obeta se nepozaben večer, ki ga ne gre zamuditi.

Prvi rojstni dan kluba Kurzschluss

S petkovo otvoritvijo bo Kurzschluss praznoval tudi prvi rojstni dan, zato si ustvarjalna ekipa želi gostiti lanskoletne zveste obiskovalce, drage prijatelje in ta prave ponočnjakinje. In prav slednjim je namenjen izjemen programski okvir, ki se zgleduje po vzoru evropskih prestolnic. V Kurzschluss prihajajo Pendulum DJ set & Verse, Joris Voorn, Sister Bliss iz kultne zasedbe Faithless, Cristian Varela, Bad Copy in Lisa Millett. Decembrsko vikend dogajanje bodo v spektakel nadgradili tudi slovenski zvezdniki, zato se v Kurzschluss vrača Umek s prijatelji, Magnifico bo s srbskimi trubači na vrsti za Božič, vikend prej pa bo v barvah Sladice live z The Brand New Heavies.

Več informacij o programu na www.kurzschluss.si, v App Store ali Google Play.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.