TFL Študent: Podrobno o študentskih zadevah, financah in stanovanjih na enem mestu

osebe kažejo na ekran računalnika
Foto: John Schnobrich on Unsplash

Kdaj sem kot študent/-ka upravičen/-a do denarne socialne pomoči? Kolikokrat lahko najemodajalec pride na obisk? Kdaj si moram sam/-a urediti zdravstveno zavarovanje? Vsi študentje se spopadajo z enakimi vprašanji in dilemami. Odslej lahko marsikateri odgovor, podkrepljen s pravno podlago, najdejo na spletni stani TFL študent, kjer so zbrani podrobni podatki s področij, kot so preživnina, štipendije, zavarovanje, dohodnina, prva zaposlitev in najem stanovanja.

Za mlade od začetka do konca študijske poti

Spletna stran je namenjena bodočim in aktualnim študentom, pa tistim, ki so ta status ravno pustili za seboj. »Vsebina zajema večino mladih, ali so na začetku študentske poti ali na koncu, saj so tudi informacije s prvo zaposlitvijo,« nam je pojasnila predstavnica projekta Valerija Ažman. Bistvo je, da so na enem mestu zbrane vse informacije.

odprta knjiga in na njej očala
Foto: Dariusz Sankowski on Unsplash

Brezplačne in pregledne informacije

Stran TFL študent, ki je brezplačno na voljo vsem, je ustvarjena na način vprašanj in odgovorov. Za vprašanjem, ki bi si ga postavil študent, npr. Kdaj mi pripada državna štipendija?, so na poljuden način predstavljene pravne informacije. »Informacije so razdeljene v tri razdelke, da se posameznik hitreje znajde,« pravi Valerija Ažman. Ti razdelki so Študentsko življenje, Moje prvo delo in Moje prvo stanovanje.Razdelki strani TFL študent

Informacije so pripravili študentje

Stran TFL študent je pripravilo osem študentov z različnih področij študija, kot so ekonomija, računalništvo, pedagogika in pravo. Ker so projekt pripravili študentje sami, z vsebino niso imeli veliko težav. Vključili so teme, o katerih so se tudi sami največ spraševali oziroma se sprašujejo še zdaj. »Vprašanja smo črpali iz lastnih izkušenj, kaj nas zanima in na kaj še nismo dobili odgovorov, ugotovili smo, da podobno razmišljamo,« nam je povedala ena izmed sodelujočih študentk Valerija Ažman.

Primer s strani TFL študent

TFL oziroma Tax-Fin-Lex se sicer ukvarja z davčnimi, finančnimi in pravnimi vsebinami. Uporabnike obveščajo o novostih, komentirajo zakone in pripravljajo izobraževanja. Projekt TFL študent so prejeli na razpisu Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Prejšnji članekŠtudentje obiskali sveto mašo ob začetku akademskega leta
Naslednji članekNürnberški kodeks: Temelj zdravniške etike

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.