Izkoristite študijska leta za dodatno izobraževanje

V današnjih časih formalna izobrazba ni dovolj. Delodajalci vse bolj cenijo in iščejo kandidate, ki obvladajo različna strokovna področja, včasih čisto nepovezana. Študentska leta so idealna za dodatno izobraževanje, zato to čim bolj izkoristite in se dodatno izobražujte.

 

Kaj vse je na voljo

Ponudba izobraževanj in tečajev je zelo velika in raznolika. Še vedno so na prvem mestu tečaji tujih jezikov. V primerjavi z leti poprej, se sedaj lahko učiš številne jezike, ki so včasih veljali za eksotične, in to na različnih ravneh. Prilagojeni so različnim potrebam in razdeljeni na več stopenj oziroma nivojev, vse od poslovnega, akademskega, osvežitvenega do konverzacije in priprav.

Zelo priljubljeni so tečaji računalništva, predvsem uporaba programske opreme Microsoft Office (Word, Excel, Access, PowerPoint itd.), uporaba interneta in elektronske pošte, podatkovnih baz ali programiranja. Lahko se naučite javnega nastopanja, s katerim pridobite samozavest pri nastopu pred poslušalci, izboljšate svojo komunikacijo ali pa se naučite desetprstnega slepega tipkanja ter osnovnega oblikovanja besedil. Tečaj kreativnega pisanja omogoča spodbujanje in odkrivanje jezikovne ustvarjalnosti in kritičnosti, razvija sposobnosti obvladovanja jezika in odpravlja slogovne ter slovnične napake ter širi besedišče. Priljubljeni so različni tečaji načrtovanja kariere ter poznavanja osnov ekonomije, zakonodaje, priljubljeno je tudi pridobivanje znanja s področja borzništva ali vzajemnih skladov.

Za popestritev imate na izbiro še tečaje fotografiranja na različnih stopnjah, vse od zgodovine fotografije do zgradbe in delovanja fotoaparata ter različnih tehnik fotografiranja. Glede na zanimanje se lahko naučite izdelovati vitraž ali pa voščilnice. Lahko opravite tečaj higiene živil ali se udeležite tečaja krojenja, kleklanja itd.

Ne smemo pa pozabiti na prostovoljstvo, ki prav tako pomeni zelo zanimivo in bogato izkušnjo. In seveda aktivnosti, ki jih lahko izvajamo sami, od športa do učenja s pomočjo knjig, priročnikov, spleta in s sodelovanjem s prijatelji.

 

Dodatna izobraževanja so odlična popotnica za poklicno prihodnost

Z dodatnim izobraževanjem pridobimo nova znanja in izkušnje, sklepamo nova poznanstva, si širimo obzorja.
Veliko izbiro različnih tečajev in drugih izobraževanj ponuja Zavod Šolt. Na področju športnih aktivnosti je na prvem mestu Šou šport, ki ponuja vse od aerobike, joge, pilatesa, plavanja, zumbe do programa mama telovadi. Poskrbijo tudi za ljubitelje adrenalinskih športov.

Večina ponudnikov izobraževanj ima za študente pripravljene posebne cene ali posebne popuste. Ker je ponudba različnih programov zelo raznolika, je smiselno spremljati spletne strani ponudnikov in se prijaviti na prejemanje novic z želenega področja. Občasno ponujajo tudi brezplačne tečaje.

Študenti, vključeni v obštudijske dejavnosti, ob koncu študijskega leta pri večini programov prejmejo vpis v e-Nefiks, indeks neformalnega izobraževanja, v katerega se vpisujejo potrjeni podatki o neformalnih usposabljanjih, študentskem delu in drugih dejavnostih. S tem lahko študenti bodočim delodajalcem dokažejo uradno pridobljene kompetence ter posledično bolj konkurenčno vstopajo na trg dela. Pozanimajte se ali vaš želeni program ponujajo to možnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.