Izvedba ZZrolanega mesta odvisna od vremena

Preteklo nedeljo, 17. septembra, ko je Zdrava zabava vabila na 14. ZZrolano mesto, je izvedbo dogodka preprečilo slabo vreme. Zato so organizatorji dogodek prestavili za en teden in zdaj upajo, da bo vreme to nedeljo prizanesljivejše. Dogodek bo tako ne otvoril, temveč zaključil program v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mariboru.

 

Univerzitetna športna zveza Maribor, ki je širše znana pod sloganom Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave), že tretje leto v okviru Evropskega tedna mobilnosti, prireja ZZrolano mesto štirinajstič, parado rolanja po mestih ulicah. Sam dogodek ima štirinajst let in je vsa leta brezplačen. Dogodek je skozi leta rastel in sčasoma postal najbolj prepoznavna, pa tudi največja rolerska prireditev v Sloveniji, ki se je je lansko leto udeležilo približno 500 ljudi.

 

»V nedeljo nam je izvedbo dogodka preprečilo res slabo vreme, ki je zaznamovalo letošnji september, pa vendar upamo, da nam bo ta teden malce bolj naklonjeno in da bomo imeli suhe ceste in sonce,« optimistično pravi Klemen Tasič, vodja prireditve pri Zdravi zabavi.

 

Start in cilj rolanja za glasbenim tovornjakom bosta na Trgu svobode v Mariboru. Prireditev se začne v nedeljo, 24. septembra ob 15. uri, ko se bo začelo zbiranje prijav in animacija ter spremljevalni program. Ob 16h se bo parada podala na približno 11 kilometrsko pot po Mariboru.  Trajala bo okoli 90 minut, saj se tempo rolanja prilagodi najmlajšim. Kljub temu da prijavnine ni pa se splača prijaviti, saj bodo organizatorji po prihodu na cilj med prijavljenimi izžrebali kar nekaj nagrad, nagrajena pa bosta tudi najstarejši in najmlajši udeleženec na rolerjih.

 

Proga letošnjega ZZrolanega mesta je nespremenjena in je dolga približno 11 kilometrov. Rolali bomo bo naslednjih ulicah:  Trg svobode – Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska  -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most – Trg revolucije – Pobreška –  Čufarjeva – Zrkovska – Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška – dvoetažni most –  Oreško nabrežje –  Ulica Kneza Koclja – Mlinska ulica (krožišče) – Partizanska – Trg svobode

Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet. V primeru dežja dogodek odpade, kar bodo pa organizatorji pravočasno obvestili na svoji spletni strani in preko družabnih omrežij.

 

Dva tedna kasneje Zdrava zabava prireja še eno športno – zabavno prireditev, Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo. Tek po 454 stopnicah v soju luči in svetlobnih efektov bo 6. oktobra. Tudi ta prireditev je brezplačna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.