Jem zdravo. Študiram s polno paro!

ŠOU v Ljubljani v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije (ŠOS) in Zvezo ŠKIS pripravlja projekt Jem zdravo. Študiram s polno paro!, s katerim želi študente spodbuditi in ozavestiti o pomenu zdravega prehranjevanja.

V torek, 13. novembra 2012, med 9.00 in 14.00 bodo študentje po visokošolskih zavodih v univerzitetnih mestih po vsej Sloveniji delili jabolka in zloženke z recepti, kako hitro, enostavno in poceni pripraviti zdrave obroke (zajtrk, kosilo in večerjo). V Ljubljani bodo akcijo izvajale študentske organizacije visokošolskih zavodov, ki delujejo pod okriljem ŠOU v Ljubljani, in sicer na Fakulteti za matematiko in fiziko, na Biotehniški fakulteti, Fakulteti za socialno delo in na Visoki šoli za risanje in slikanje, pa tudi v Zavodu Študentska svetovalnica (Židovska steza 6) ter v Zavodu ŠOLT (v Rožni dolini ter na Vojkovi 63).

 

Aleksandra Pekošak, vodja projekta Jem zdravo. Študiram s polno paro! v ŠOU v Ljubljani: »Zaradi hitrega načina življenja tudi mladi pogosto posegajo po hitri in neuravnoteženi prehrani. S podarjenim jabolkom zasledujemo načelo Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran!, z brošuro z recepti pa želimo študentom pokazati, da si lahko tudi sami pripravijo jedi, ki so zdrave, okusne in zanimive, s tem, da je njihova priprava lahko tudi dober razlog za druženje.«

 

Cilj projekta je spremeniti navade študentov v smeri, da bodo namenili več pozornosti pomenu zdrave prehrane ter tudi širšo javnost ozavestiti o tem, da je mogoče z malo denarja in v kratkem času pripraviti zdrav in okusen obrok.

 

Več o projektu je na voljo na spletni strani www.jemzdravo.si. Pa dober tek!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.