Jimmy Carr – cinik, ki je osvojil Ljubljano

V ponedeljek zvečer je Tin Vodopivec po Eddieju Izzardu, Dylanu Moranu in Danielu Slossu v Ljubjani gostil svetovno ikono britanske komedije in televizije ter mojstra brezkompromisnega humorja, ki je osvojil poznavalsko in odzivno občinstvo v štiri mesece v naprej razprodani Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

 

Če kaj, Jimmy Carr zagotovo ne sodi med najbolj prijazne zvezdnike, ki so obiskali Slovenijo. To so sicer najbolj občutili mediji, ki pa jim je na koncu celo uspelo dobiti minuto njegovega časa (vsem skupaj). Po drugi strani pa se je mojster po dveurni predstavi posvetil svojim oboževalcem, jim celo uro delil avtograme, se fotografiral z njimi, kramljal in v pogovorih sproti lansiral nove in nove smešne dovtipe.

 

A Jimmy v Ljubljano ni prišel delit avtogramov in kramljat z mediji, ampak nasmejati občinstvo z mešanico cinizma, sarkazma, nesramnosti in črnega humorja, s katero je postal svetovna ikona. ‘Equal opportunity offender’ (nediskriminatorni žaljivec), kot si pravi sam, je sicer večji del šova ostajal v varnih vodah sicer bolj temačnih odtenkov seksa (“Dame, bi rade izvedele skrivnost dobrih ročnih del v postelji? Uporabite usta!”) in osebnih odnosov (“Zakaj mislite, da imajo moški radi oralni seks? Ker je samo takrat v bajti mir in tišina!”), a se je dotaknil tudi Oskarja Pistoriusa, dinastije Kardashian in verskih skrajnežev (“Zakaj bi se nekdo trudil postati muslimanski skrajnež in samomorilski bombaš, da bo mogoče nekoč seksal z 72 devicami!? A ni enostavneje postati katoliški duhovnik in imaš to vse že tukaj in zdaj!”).

 

V nekaj urah, ki jih je preživelpri nas, si je ustvaril precej samosvojo sliko o Sloveniji, ki ga – kdo bi vedel zakaj – spominja na 70. leta. “Ljubljana je čisto okej, če rad ješ pico in sladoled ob mestnem nabrežju in če greš rad vsakih nekaj metrov čez most,” se je obregnil ob naše navdušenje nad povezovanjem bregov. Ko pa je hitro uvidel, da je prišel nastopat pred poznavalsko publiko, ki se je nanj dobro pripravila, se ni več ustavil. Minili so časi sramežljivega slovenskega občinstva – tokrat se je ‘heklalo’ vse povprek, Jimmy je nekaj provokatorjev celo pohvalil, vse pa razcefral kot na kakšnem roastu. Dve uri krohota in ovacij pa zaključil z napovedjo, da se že naslednje leto vrne k nam s svojim novim šovom.

 

21-25/8 – FESTIVAL PANČ – Letos kar 5 dni smeha na Ljubljanskem gradu!

Po bogati pomladni stand-up ponudbi se že oziramo proti poletju, ki ga bodo mojstri Ceha za smeh preživeli na regionalnih odrih, z močnejšo prisotnostjo v klubu smeha 10ka v Ljubljani in na mariborskem Lentu, avgusta pa spet prihaja Panč, naš osrednji festival stand-up komedije, ki se letos na željo občinstva širi za dodaten dan. Zaenkrat vas opozarjamo, da so že naprodaj cenejše vstopnice za zgodnje ptiče. Pričakujte še bolj mednarodno obravan program kot doslej, seveda pa bo Panč ostal predsvem osednji pregledni festival stanja na stand-up sceni v regiji. Najbolj sveže informacije vas čakajo na www.festivalstandupkomedije.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.