Teden mladih oživlja Kranj!

Oranžne barve mladosti in festivalske razigranosti kraljujejo v Kranju. Teden mladih je prišel na kranjske ulice, koncertna prizorišča, gledališke odre in lokale. Oranžne barve bodo barvale nebo nad Kranjem, to pa napoveduje festival, ki ga organizira Klub študentov Kranj.

Udeleženci festivala se nadejajo bogatega večernega programa, ki ga dopolnjujejo številni dogodki s področja športa, kulture in izobraževanja, organizacija pa že 21. leto zapored pripada aktivistom Kluba študentov Kranj.


Prvi štirje festivalski dnevi so v gorenjsko prestolnico privabili množice, lepo in toplo vreme z veliko izbiro dogodkov pa napoveduje pestro festivalsko dogajanje tudi v naslednjih dneh.

Mladost najbolje ohranja športni duh, ki bo prisoten tudi na festivalu s tradicionalnim športnim dogodkom Triglav nočni tek po ulicah Kranja, medtem ko bo za kreativno, zabavno in hkrati poučno preživljanje prostega časa del dnevnega festivalskega programa poskrbljeno tudi z raznovrstnimi delavnicami, predavanji in tečaji z različnih področjih, ki v organizaciji Kluba študentov Kranj nastajajo skozi celo leto. To so bio delavnica, izdelovanje naravne kozmetike na delavnici Dišavenarave, kuharska delavnica Žar za gurmane, delavnica ličenja Osnove ličenja, med predavanji pa v letošnjem programu najbolj izstopa fotografsko predavanje svetovno znanega fotografa Cirila Jazbeca.

Festival gradi na novih in tradicionalnih dogodkih, med katerimi je tudi Stand up, kjer pa nas vsako leto nasmejejo nova imena. Tokrat bo najbolj zabaven festivalski oder pripadel Roku Bohincu, Nejcu Šmitu, Saši Staretu, Ivanu Šariću in Vidu Valiču.  Tradicionalnim dogodkom pa vsako leto dodatno svežino prinesejo novi dogodki, kamor se letos uvršča tudi Jane’s Walk Kranj v sklopu urbanističnih delavnic, ki hkrati ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Večeri ustvarijo nepozaben festival, glasba pa je tista, ki dogajanju doda čarovnijo. 

Koncertne odre so in bodo zasedle številne slovenske glasbene skupine, svoj novi album bodo predstavili Dan D, priča bomo tudi nastopu zasedb Nina Bulatovix in Natriletno kolobarjenje s praho. Potekal bo tradicionalni Metal večer in Zaključek glasbenih tematskih večerov s Prismojenimi profesorji bluesa in Bring on the vanguards; Reggae večer s skupino Conquering Lion, ljubitelji elektronike pa bodo poplesavali na ritme Vibe Departmenta in drugih. Slovo letošnjemu festivalu bomo zapeli skupaj z zasedbami Le Serpentine, T.M.S. Crew in Big Foot Mama, temu koncertu pa sledi še after koncert z zasedbo Down 2 Music.

Festivalsko razpoloženje se lepo dopolnjuje  dobrodelna nota, saj bomo v času festivala na Info točki KŠK  za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje zbirali materialne dobrine za otroke iz vse Slovenije, ki jim teh primanjkuje. Dobrodelno noto pa poudarjamo tudi z zbiranjem prostovoljnih prispevkov za prizadete v potresu v Nepalu, ki jih zbiramo v okviru dobrodelne fotografske razstave Ota Žana, ki je dokumentiral katastrofo, z razstavo in dobrodelnim predavanjem pa poziva k pomoči.

Festivalskemu dogajanju lahko sledite na Facebook strani https://www.facebook.com/tedenmladih in spletni strani www.teden-mladih.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.