JobFair

Študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana med 17. in 19. majem že deveto leto zapored organizira sejem možnosti in priložnosti JobFair. Glavni namen zaposlitvenega sejma je vzpodbujanje sodelovanja med perspektivnimi študenti, uspešnimi podjetji in fakultetami. Na predstavitvah podjetij na stojnicah se bodo študenti lahko neposredno seznanili z delovanjem posameznih podjetij in se pozanimali o možnosti štipendij, praks in zaposlitev. Vzporedno bodo potekala zanimiva predavanja in treningi mehkih veščin, ki bodo udeležencem koristila tako v karieri kot v vsakdanjem življenju. Ponovno bodo organizirani hitri zmenki, na katerih bodo imeli študenti pet minut časa, da se predstavijo posameznim predstavnikom podjetij in jih prepričajo, zakaj so oni najboljša izbira. Pester program bo zaokrožila okrogla miza o položaju inženirjev doma in po svetu, o katerem bodo razmišljali ugledni strokovnjaki iz akademske in gospodarske sfere, prav tako pa bodo svoj pogled predstavili tudi študenti.

 

JobFair bo potekal na Fakulteti za elektrotehniko, s spremljevalnim programom na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

Slavnostna otvoritev sejma bo 17. maja ob 10h v predavalnici P1 na Fakulteti za elektrotehniko. Takrat bo potekala tudi zaključna prireditev tekmovanja PLC+ Challenge, ki ga EESTEC LC Ljubljana organizira v sodelovanju s Fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Siemens. Tekmovalci, ki so se najbolj izkazali pri reševanju zahtevne naloge na Siemensovi opremi, bodo prejeli nagrade za zmagovalce na državnem tekmovanju. Ti se bodo udeležili tudi finala v Zagrebu, saj gre za regionalno tekmovanje, ki poteka v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu.

 

V študentskem društvu EESTEC LC Ljubljana organizirajo številne dogodke za študente, saj se zavedajo, kako pomembna je aktivnost in samoiniciativnost študentov tudi izven rednih obveznosti na fakulteti.

V tem duhu pripravljajo iniciativo, ki bo preko srečanj, predavanj, dodatnih izobraževanj in povezovanja z uspešnimi posamezniki in podjetji mlade vzpodbujala k večji aktivnosti že med študijem, čeprav (ali pa ravno zato ker) to pomeni, da stopijo iz svoje »cone udobja«. Podrobnosti bodo kmalu razkrili na uradni predstavitvi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.