Na študij računovodstva!

Računovodstvo je ključna sestavina vsakega podjetništva. Pojavi se skupaj z začetki podjetništva in ostaja do danes ena najpomembnejših informacijskih dejavnosti. Tako bo ostalo tudi v prihodnosti.

Plasti računovodenja boste skozi študij na Visoki šoli za računovodstvo odkrivali postopoma in tako vstopali v svet podjetništva. Računovodja lahko postane zaupanja vreden svetovalec poslovodstvu in prav zato mora dobro razumeti poslovanje.

Računovodja je oseba, ki s pomočjo predračunavanja napoveduje prihodnost na podlagi knjigovodstva pa preučuje preteklost. Je zaupnik podjetniku in mu na podlagi analiz pripravlja koristne informacije za nadaljnje odločanje. Je združevalec vseh oddelkov v podjetju, saj se vse informacije stekajo k njemu. Je oseba mnogih sposobnosti; razumeti mora ustroj delovanja podjetja, se poglobiti v celotno panogo in spremljati trende. Podjetniku mora svetovati in mu pomagati, da ne zaide. Njegovo zaupanje pridobiva z odločnostjo, s prodornostjo in širokim ter strokovnim znanjem.

Ker se v računovodstvo stekajo informacije vseh oddelkov, mora računovodja razumeti jezik prodaje, poznati terminologijo razvojne ekipe in preučiti besedišče projektnega vodenja. Vse pridobljene informacije mora sprejeti, jih preučiti, pravilno urediti, jim dati prave vrednosti in jih vključiti v načrte za prihodnost.

Dober računovodja je nepogrešljiv. Kot je rekel že veliki Elvis Presley: »Nisem potreboval varnostnikov. Vsekakor pa sta mi prišla prav dva visoko specializirana poslovodna računovodja.« Še vedno menite, da je računovodstvo dolgočasno?

Vabljeni k vpisu na Visoko šolo za računovodstvo, kjer vzgajamo poslovodne računovodje nove generacije, ki bodo znali svetovati in pripravljati koristne informacije poslovodstvu. Več informacij o študiju na www.vsr.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.