Juggle Jungle 2014

Od 27. do 29. junija 2014 bo v Metliki lučaj od meje s carino, na obrežju belokranjske reke Kolpe potekal prvi 3-dnevni festival “Juggle Jungle 2014”, ki je pravzaprav prvi festival žongliranja v Beli krajini! Juggle Jungle 2014 organizira prostovoljno Kulturno umetniško društvo Plac na pobudo Bogdana Budaia iz Romunije, ki deluje v Mladinskem centru Metlika kot EVS prostovoljec.

 

Program 3-dnevnega brezplačnega festivala ponuja žonglerske in spretnostne delavnice, žonglerski show in večerno zabavo z elektronsko glasbo lokalnih DJ-jev. Za obiskovalce in udeležence delavnic je omogočeno tudi brezplačno kampiranje v neposredni bližini festivala v zelenju narave ob rivieri reke Kolpe.

Obiskovalci se bodo lahko udeležili brezplačnih delavnic kot so juggling, staff spinning, partner akrobatics, diabolo, poi, hulahop in slackline, ter preverili svoje spretnosti in nadgrajevali znanje v cirkuških umetnijah. Poleg tega si bo vsak udeleženec lahko sam izdelal žonglerske igrače in rekvizite. Delavnice potekajo v soboto in nedeljo od 10:30 do 19:30.

 

Mentorji delavnic so člani slovenskega prostovoljnega in nevladnega združenja za cirkuško pedagogiko – Cirkokrog. Mentorji so pravi navdušenci nad cirkuškimi aktivnostmi, ki razvijajo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega in mladinskega dela ter neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

 

Petkov večerni program bodo za mešalko od 20. ure naprej popestrili belokranjski DJi, in sicer Cuki, Mare, D.A.R.I.O., Alexioss, Sinonimus in Balirka. Ob 21. uri pa vabimo k ogledu Juggling Show-a!

 

Več informacij (urnik delavnic in zemljevid lokacije) na http://kudplac.si/sl/dogodki/juggle-jungle.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.