Julija in alfa Romeo

Istanbul, Turkey - July 13 2021 : The New Alfa Romeo Stelvio is the new optimal performance and utility SUV. It has wireless car key.
Foto: Emirhan Karamuk iz iStock

Slovenska mladinska komedija, ki je ne smete zamuditi

Morda se spomniš avdicije za film, ki je potekala lansko leto na vaši šoli in si na njej celo sodeloval, ali pa je v njej sodelovala tvoja sošolka, ki je dobila tudi vlogo v filmu. No, točno ta film prihaja septembra v slovenske kinematografe. Lahko se ti zgodi, da boš v kadru videl svojo simpatijo iz višjega letnika ali pa dekle iz sosednje ulice. Vloge v filmu so namreč dobili še neuveljavljeni posamezniki, priložnost, da se pokažejo na kameri pa številni učenci in dijaki iz cele Slovenije. Seveda v nekaj vidnejših vlogah igrajo že znana imena, kot je balerina Ana Klašnja, ki jo poznamo iz oddaje Slovenija ima talent, gledališka in filmska igralka Ana Dolinar ter legendarni filmski igralec Andrej Nahtigal.

Mladinska komedija Julija in alfa Romeo ponuja dobro mero smeha, aktualnih tem in lahko bi rekli, da je naredila preskok v slovenskem mladinskem filmu. Žanr mladinska komedija v Sloveniji še ni dobila svojih trenutkov slave, vsi pa si z veseljem ogledamo ameriške najstniške komedije, ki nas nasmejejo do solz in katerih slike glavnih igralcev krasijo stene naših sob in šolskih zvezkov. Končno smo dobili kul slovenski film, ki bo napolnil kinodvorane, nanj pa bomo povabili svojo simpatijo, ali pa si ga bomo ogledali v družbi prijateljev, s kokicami v naročju in glasnim smehom.

Glavni junak Tilen, postaven gimnazijec, bi rad izkoristil priložnost za izgubo nedolžnosti, zato priseže ljubezensko zvestobo svoji punci Leni, ki odhaja v Nemčijo. Žal pa ne gre vse po njegovih načrtih in nič hudega sluteč se zaljubi v sošolko Saro. Prisega, ki jo je dal Leni pa ga zavrti v pravi čustveni vrtiljak smrti, ljubezni in urokov. Družinski zapleti, težave v šoli in neuslišana ljubezen so le nekatere od tem filma in s katerimi se soočajo glavni igralci.

Od 17. septembra bo film na ogled v kinematografih, brezplačne vstopnice za premiero pa si lahko zagotoviš z udeležbo v nagradnih igrah na spletni strani www.julijainalfaromeo.si ali Facebook-u https://www.facebook.com/julijainalfaromeo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.