OPM, legendarna ameriška skate surf pop punk zasedba prvič v Ljubljani

Musician and sound engineer mixing new album inside boutique recording studio - Technology and music industry concept - Main focus on man head
Foto: DisobeyArt iz iStock

V okviru evropske klubske turneje, 15. obletnice kultnega albuma “Menace To Sobriety” prihajajo avtorji svetovnega hita Heaven is a Half Pipe ojačani z dvema rap gostoma Big B (originalen član benda izpred 15 let) in Ceekay Jones.

Ob izidu nove EP izdaje “The Minge Dynasty” prihajajo sploh prvič v Ljubljano. Na turneji, ki jo pričnejo konec avgusta v Veliki Britaniji, bodo imeli 26 nastopov, pri nas jih bomo imeli prioložnost slišati v soboto, 12.9. v Orto baru (večji klub spodaj), prihajajo pa v spremljavi dveh ameriških rap gostov, s katerima so v preteklosti večkrat sodelovali, raperja pa slišita na imeni Big B in Ceekay Jones.

OPM so posneli novo glasbo in predstavljajo novo EP izdajo “The Minge Dynasty”, s katero povzamejo na svoj način t.i. življenjski stil, nas ponesejo s prijetnimi prijemi, pod kožo nam zlezejo z nalezljivimi ritmi in kot običajno upravičijo svoj lasten glasbeni stil.  The Minge Dynasty je produciral legendarni Marshall Goodman (aka ras MG od Sublime) v sodelovanju z John E-jem ter Johnathanom Williamsom (OPM), na police pa prihaja 25. septembra 2015.  Omenjeni EP prinaša tudi aktualni kritično sarkastičen pop okinčani single “Millionare Like Me”, poleg tega pa še tri novejše pesmi z gostovanjem Big B-ja – posebej velja izpostaviti pesem “Feel The Pain”, eno prvih pesmi OPM še iz leta 1999 v originalni zasebi, ki pred tem nikdar ni našla mesta na uradnih izdajah. Na EP so fantje dodali še nekaj podobnih pesmi, ki so jih posneli v preteklih 15-ih letih in nikdar predstavili poslušalcem.

V sedemnjastih letih so OPM na svojih turnejah kar nekajkrat obšli svet in si odre med drugimi delili s skupinami kot so: Rancid, Limp Bizkit, Bloodhound Gang, Linkin park, 311 itd. Zadnja dva, tri leta so veliko nastopali na otoku, po Nemčiji in osrednji Evropi – tam turneja poteka od konca avgusta, k nam pa pridejo tokrat septembra.

BigB je dosedaj v svoji glasbeni karieri izdal sedem izdaj, sodeloval z dobitniki Grammyja Everlast, bil na turnejah s Pennywise, Pepper, Kottonmouth Kings, Dirty Heads in še bi lahko naštevali, nastopal pa je tudi v hit TV seriji INKED. V vseh letih ostaja zvest ostrini tekstov, underground pristopu, označujejo ga za Johnnyja Casha hip hopa, ki si upa biti oster, pronicljiv, pošten in pripravljen na drzne mešanice hip hopa, punka, alternative, country glasbe in reggaeja. Zaradi slednjih kvalitet je bil v ZDA tudi večkrat nagrajen.

Ceekay Jones, ki bo tokrat otvoril koncert, debitira z uspešnim singlom skupine Bliss n Eso “My Life”, še zdaleč pa ni novinec, ker je v svoji 10-letni glasbeni karieri stal na odrih velikih festivalov in sodeloval z resnično uglednimi imeni, kot so Limp Bizkit, Everlast, House of Pain, Cypress Hill, KRS One, Deftones, Snoop Dogg, Pearl Jam in še bi lahko naštevali. Preteklo leto je bil kar na šestih zaporednih turnejah v Avstraliji, svojo pot pa si je z mešanico rapa, hip hopa, reggaeja, dubstepa in rocka ravno pričel utirati tudi v ZDA.

Če ste ljubitelj kalifornijskega melodičnega in z reggae ter funky popom zamešanega punka, ki je veliko več od tega in kateremu so dali sloves legendarni Sublime, delček pa v svojih komadih povzeli tudi naši Elvis Jackson, potem je koncert OPM prava stvar. Tokrat je lahko zaradi gostov, ki se bodo OPM pridružili tudi na odru, pričakovati večji odklon tudi v smer hip hop/rapa, ampak zabava in groove sta z odlično zasedbo OPM več kot zagotovljena.

Več o skupini OPM na: http://www.kurzrockvibe.si/opm/ ali OPM: www.opmden.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.