Kaj o študentskih organizacijah menijo študenti?

Matic Balantič, Fakulteta za računalništvo in informatiko

Poznam nekatere ugodnosti in jih tudi koristim. V klubu študentov redno kupujem karte za fitnes, poleg tega me preko elektronske pošte redno obveščajo o novih ugodnostih, tečajih in prireditvah, ki jih prirejajo. Vsako leto se udeležim tudi katere izmed večjih prireditev, kot je Škisova tržnica. Zelo mi je všeč center Kiberpipa, ki organizira veliko predavanj z računalniško tematiko, kar me kot študenta računalništva in informatike zelo zanima. Veliko prijateljev sem dobil na športnih aktivnostih, ki jih z najemom prostorov omogoča klub študentov. Menim, da je priložnosti za druženje in udejstvovanje v študentskih aktivnostih veliko. Želel bi si le, da bi bili nekateri popusti malo višji.

Aljaž Gaber, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

Od ugodnosti študentskih organizacij poznam študentske bone, poceni tečaje, subvencionirane karte za prireditve in seveda študentske zabave. Koristim v glavnem bone, v zvezi s katerimi mi je zelo všeč nov sistem, saj se sedaj lahko na kosilo odpraviš kadarkoli in kamorkoli, brez da bi moral vnaprej kupiti bon. O študentskem organiziranju imam približno toliko pripomb kot večina ostalih študentov. Menim, da bi marsikaj moralo biti drugače, vendar pa bi bilo kritiziranje brez konstruktivnih predlogov nesmiselno. Generalno organiziranje se mi zdi slabo, so pa seveda znotraj večje organizacije tudi manjše, ki zaradi dobre ekipe tudi dobro funkcionirajo.

Luka Murn, Fakulteta za računalništvo in informatiko

Glede poznavanja ugodnosti bom rekel ja in ne. Vem za popuste pri raznih športnih dejavnostih, koristim pa jih zelo malo, ker se večinoma športam sam, vendar pa moram iz izkušenj kolegov in same ponudbe reči, da stvar izgleda odlično. Na lokalnem študentskem klubu včasih izkoristim zastonj fotokopiranje, prav tako se udeležujem zabav in drugih dejavnosti (kakšne delovne, čistilne akcije – če me le kdo povpraša :)). Prav tako se ves čas izvajajo raznorazni tečaji, od športa, umetnosti do računalništva, fotografije in tako dalje, zato menim, da je študentsko organiziranje v našem kraju odlično. O ŠOU pa ne morem povedati dosti, ker se ne udeležujem njenih akcij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.