Kako delati, če si ‘nočna ptica’

Si veliko bolj aktiv/ a v nočnih urah? To vrlino pretvori v prednost! Zabavaj se in obenem ‘delaj’.

Dolge noči so zate nekaj vsakdanjega, a kako potem naslednji dan normalno na fax ali v službo? Ponujamo ti štiri namige, kako svoj nočni življenski stil lahko postane ključ za uspešno kariero.

 

Pospešeno delaj od 18 naprej

Običajno po 18. uri pospešeno prenehajo zvoniti telefoni. Tako da če imaš v večernih urah več energije kot čez dan, premakni zahtevnejše obveznosti in se jih loti kasneje, ko te ne bodo telefoni in druge vmesne stvari zmotile vsakih 5 minut.

 

Mreži se (networking)

Šel/ šla si na zabavo, a ne pozabi, da prave ljudi za sodelovanje lahko srečaš kjerkoli in kadarkoli. Pripravi si mini predstavitev, v kateri boš lahko na kratko opisala sebe, svoje iterese in svoje delo. Tako ti bo veliko lažje in ne boš se izgubila, ko boš na zabavi po dveh mojitih, začela na dooolgo in široko nekomu razlagati kaj si in kaj si želiš. Mogoče bo prav on/ona tvoja bodoč/a sodelavec/ka.

 

Bodi innovativn/a

Pravijo, da ima noč svojo moč. Definitivno lahko v nočnih urah opazimo in odkrijemo stvari, ki čez dan samo ‘zletijo’ mimo nas. Ob nočnih izhodih imej vedno pri sebi pametni telefon in slikaj kar te navdihuje in kar ti vzbuja pozornost, noč ti ponuja čisto novo perspektivo. Mogoče pa se ti porodi čisto odštekana ideja, ki bo pravi BOOM!

 

Izkoristi nespečnost

Druga polobla živi, ko naša sladko spi. Ljudje pišejo, slikajo in objavljajo na socialnih omrežjih stvari ob čisto drugih urah, kot tvoji sodelavci in prijatelji. Če ponoči pokukaš  na internet imaš dostop do ogromne količine različnega materijala, ki ga drugi sploh ne bodo zasledili. Izkoristi to!

Primer: na Tviterju med priljubljene dodaj različne osebnosti in medije, ki so bolj aktivni v naših nočnih urah, tako te bodo zjutraj na zidu čakale sveže informacije iz drugega konca sveta.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.