Javni poziv ustvarjalcem za leto 2014 in 2015

Kulturno izobrazevalno drustvo KIBLA vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce k prijavi del s področja interdisciplinarne in vizualne umetnosti in kulture za leto 2014 in 2015. Javni poziv zajema tako umetnike, teoretike, kuratorje, kot tudi druge kulturne delavce, institucije in posrednike.

Za vsako leto bodo izbrali dela (medij ni omejitev), ki bodo predstavljena posamezno v tekočem letu ali v okviru večjih skupinskih razstav/dogodkov in festivalov (KIBLIX, MED) na eni izmed lokacij, ki jih KID KIBLA uporablja za izvajanje programa v Mariboru: Multimedijski center KIBLA v Narodnem domu, KIT v Rotovški hisi in KIBLA Portal na Valvasorjevi 40.

 

Predlagani projekti, dogodki in druga dela so lahko v obliki produkcije, (potencialne) koprodukcije, postprodukcije ali gostovanja. Po prvem krogu izbranih bodo z vsakim ustvarjalcem, ustvarjalko ali predstavnikom skupine pretehtali konkretne moznosti o sodelovanju, ki vkljucuje svetovanje, strokovno pomoč, kompletno izvedbo javne predstavitve: prostor, tehnično pomoč pri izvedbi, promocijo in mrezenje ter foto, video in morebitno tiskano dokumentacijo dogodka/dela. V izbranih primerih bodo nudili razpoložljiva produkcijska sredstva. Uspešno izvedena dela in ustvarjalce bodo aktivno promovirali in mrežili v Sloveniji in evropskem prostoru – v obliki predstavitev, postprodukcije, ponovitev, gostovanj, na okroglih mizah, kot pogovore z umetnikom idr. – kompatibilnim slovenskim in evropskim  partnerjem ter drugimi institucijami, s katerimi KIBLA sodeluje.

 

Naprošajo vas, da v prijavi pošljete kratki bios z najpomembnejšimi projekti (z morebitnimi linki na internetne povezave), kratek opis projekta (koncept in izvedba) z morebitnim slikovnim materialom ter kontakt.

 

Prijave posljite najkasneje do 20. avgusta 2013 na: aleksandra.kostic@kibla.org ali na: Aleksandra Kostic, KIBLA, Ul. Kneza Koclja 9, 2000 Maribor.

Več informacij tukaj.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.