Kako do popolnega oprsja?

Le katera pripadnica nežnejšega spola si ne želi popolnega in čvrstega oprsja, ki po možnosti zapolni tudi večje košarice nedrčka? Prav vsaka, a kaj ko to ni tako preprosta stvar, saj mati narava skrbi za raznolikost in ne popolnost.

Nihče ni popoln
Prav vsak človek je unikaten in kot tak ima posameznikov izgled tudi pozitivne in negativne lastnosti. Nekdo ni zadovoljen s svojim nosom, drugi s svojo postavo, tretji se obremenjuje z lasmi, ženske pa so velikokrat nesamozavestne prav zaradi svojega oprsja. Dejstvo je, da nikoli nismo zadovoljni sami s seboj in vedno bo nekaj, kar nam na sebi ne bo všeč, kljub nenehnemu prizadevanju za svoj »perfect look«.

In kaj je razlog?
Skoraj vsaka druga ženska je nezadovoljna s svojim oprsjem. Dejstvo je, da za lep izgled prsi niso dovolj le dobri geni, temveč veliko več. Mogoče v najstniških letih zares ni potrebno veliko truda za popoln videz prsi, vseeno pa moramo s pravilno nego začeti že zgodaj. Iz leta v leto postajamo starejše in tudi koža postaja bolj ohlapna in neelastična. Svoje naredijo tudi raznovrstne hitre in neustrezne diete, predvsem pa premalo fizične aktivnosti.

»Plastic is NOT fantastic«
Pozabite na plastične operacije. Poleg visoke cene in nenaravnega videza predstavljajo tudi grožnjo vašemu zdravju. In kaj je bolj pomembnega od zdravja? Nič. Vas še nismo prepričali? Za tovrsten poseg boste odšteli med 3000 in 5000 evrov, poleg tega pa trpeli grozne bolečine, katerim niso »kos« niti protibolečinska sredstva.

Pa vendar lahko nekaj naredimo …
Prav za vsak problem pa se vedno najde ustrezna rešitev. Ker so prsi večinoma sestavljene iz maščobnih celic in mlečnih žlez, se velikokrat spreminjajo. Pa vendar je ob prsnem košu plast mišic, ki nam gre kljub gravitaciji zelo na roko. Prsne mišice lahko maksimalno »natrenirate« in s svojim premoženjem boste precej bolj zadovoljne. Poleg tega poskrbite za dovolj gibanja, se zdravo prehranjujte in »TOP videz« je tu. Zapomnite si – ni važna kvantiteta temveč kvaliteta, zato bodite ponosne na svoje prsi in se trudite, da bodo ostale v formi.

5 korakov pa boš na pravi poti
Z redno telesno aktivnostjo boste naredile največ in tudi napredek bo posledično maksimalen. Z vajo, ki ji pravimo metuljček, boste zares utrdile prsni predel. Uležite se na hrbet, pokrčite kolena ter v roke vzemite uteži. Začetnice uporabite 1,5-kilogramske, ob redni vadbi vsaj trikrat tedensko bodo rezultati zavidljivi. Kasneje lahko uteži stopnjujete do teže 4 kilogrami. Tudi sklece so ena izmed krepilnih vaj za lepše oprsje. Izvajajte jih čim bolj pogosto, če je mogoče vsak drugi dan. Poleg teh dveh vaj pa zraven izvajajte še obojeročni potisk z utežmi nad prsmi. Prav tako se uležite na hrbet ter ročke potiskajte nad prsmi zelo počasi. Ko začutite prsne mišice delovati, zadržite gib za nekaj sekund, nato pa se vrnite v prvotni položaj. Poleg najpomembnejših krepilnih vaj, največ za svoje prsi lahko naredite z masažo. V obliki črke »S« s počasnimi gibi vmasirajte eterična olja. Zdrava prehrana je nujna tako za oblikovanje prsi kot tudi za celotno postavo. Hladna voda med tuširanjem in po tem nanos posebne kreme z lifting efektom pa bosta naredila piko na i pri negi vašega oprsja.

Lepota je danes nekaj več – je vsakdanji trud in neprestano delo. Ko boste dojeli, da se je za lep videz potrebno odrekati in neprestano boriti, se bodo rezultati začeli kazati v najboljši luči. Zapomnite si, lepota ni dar!

Tjaša Kržišnik

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.