Kako je bilo letos na Soundwave festivalu?

Soundwave festival, Tisno, 17. – 21. Julij 2014

Letošnji Soundwave je bil sončno obsijan, s popolno temperaturo kristalno čistega morja, v okolici otoka Murter.  Festival je trajal 5 dni, osebno sem se ga udeležili od četrtka do sobote.

V četrtek je okoli 19h nastopila edina slovenska predstavnica Katja Šulc, katero so spremljali: beatboxer in MC Murat, DJ Pier za mešalko in Igor Matkovič na trobenti. Zaradi zgodnje ure je bila maloštevilna publika, ampak so se vsi vidno zabavali in pod žgočim soncem migali na mešanico elektronskih ritmov. Kasneje je glavni oder prevzel Mr. Scruff, ki je odvrtel 7 urni set, v katerega je vključil tudi par pesmi iz njegove odlične in še sveže plošče Friendly Bacteria. Za vse, ki jim je bil Mr. Scruff premehak, pa sta na malem odru Reso & Hyponik spuščala trše in hitrejše d&b ritme. Za njima je Cheeba poskrbel, da se je žur dvignil na še višji nivo in s svojim zabavnim pristopom mešanja pesmi in izvrstnimi scratch vložki, razplesal polno plesišče.

Drugi dan so bila zanimiva imena Andrew Ashong, ki je z zelo počasnim tempom držal napetost na glavnem odru, za njim pa je malo dvignil BPM-e Flako, katerega studijska produkcija presega nastope v živo, ampak je bil vseeno ogleda vreden nastop. Sledil je Om Unit, kateri je postregel s polno mero basov in svojim temačnim dubstepom izvedel enega najboljših setov festivala. Za konec so poskrbeli Gentelmans Dub Club, ki so privabili praktično vse udeležence festivala pred glavni oder in s svojim reggae/dub/ska ritmi navdušili vse prisotne. Na malem odru je medtem že lanskoletni znanec Soundwave-a Eliphino, odvrtel zelo plesen set, za njim pa Jonny Dub, ki je zaključil dogajanje na malem odru.

Tretji dan mi je osebno bil najslabši, čeprav so na velikem odru Riot Jazz, ki so vsakoletni gosti festivala, odigrali prepričljiv reggae/ska nastop, za njimi je sledil zanimiv, eklektičen set Golden Panda, nakar sta The Bug & Flowdan s tršimi ritmi zaključila večer.

Letošnji Soundwave je bil občutno manj obiskan, pa tudi precej manj odigrane muzike je bilo slišati, vsaj kar se glavnih zvezd tiče. Bili so pretežno DJ/Live Act nastopi, kar je najbrž posledica manjšega proračuna festivala. Seveda je pri Soundwave-u glavni adut morje, ob kateremu se preživi jutra/popoldneve in zvečer do kolen v vodi in s pivom v roki, poskakuje ob raznolikih žanrih pretežno elektronske glasbe. Pa vendar je to glasbeni festival.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.