Umetnost podarjanja

Bliža se novoletni čas in z njim čas obdarovanj. Izognite se klišejskim darilom in podarite letos nekaj izvirnega. Darovanje je znanost in umetnost hkrati, svojstven splet naklonjenosti, hvaležnosti, pozornosti, lojalnosti, izvirnosti in ustvarjalnosti. S
Kakšno darilo izbrati?
Darilo naj bo primerno osebi, vrednost pa prilagojena našim zmožnostim. Vzemimo si čas, preden se odločimo zanj. Za nekatere ljudi vam verjetno ne bo težko najti ustreznih daril, ki jih bodo razveselila, za tiste, ki nikoli nič ne rabijo in si nič ne želijo, pa zna biti izbira prava mora. Kljub temu, da naj ne bi bila vodilo pri izbiri cena, ne podarjajte malenkosti brez uporabne vrednosti. Velikokrat se je težko domisliti nečesa, kar bo obdarjenca razveselilo ter bo hkrati uporabno in očitno, da ste pri izbiri darila mislili prav nanjo.
Zelo pomembno, velikokrat skoraj pomembnejše od vsebine, je zavijanje darila. Pozabite na profesionalne dekoraterje in ga zavijte sami. Potrebna sta le ustvarjalnost in domiselnost. Dodajte cvetje, sladkarije, suho sadje, jih poslikajte ali pa jih postavite enega na drugega. Pomagate si lahko z napotki na spletu, v raznih revijah, galerijah, sledite fotografijam in zavijte najlepša darila.

Darila so lahko letos tudi drugačna
V nakupovalni mrzlici, tekanju iz trgovine v trgovino izgubimo veliko časa. Nazadnje smo že skoraj obupani, ker nismo našli nič pametnega. In kaj naj mu/ji sploh kupim, saj vse ima in si ničesar ne želi? Ste kdaj pomislili, da so lahko zanimiva darila tudi drugačna in nas celo nič ne stanejo. Ne verjamete? Poskusite. Nekateri pravijo, da so to »darila, ki večajo našo srečo«. Tako darilo se vam bo večkrat povrnilo. Sem spada podarjanje spoštovanja (povejte komu, kako cenite vero, ki jo je imel v vas, ali se mu iskreno zahvalite, da je del vašega življenja), podarite čas (če boste več časa preživeli z ljudmi, ki jih imate radi, boste bogato nagrajeni), delite znanje in misli, podarite prijateljstvo (če želite imeti veliko prijateljev, velikodušno delite prijateljstvo), podarite prijaznost (je neprecenljiva in se hitro širi), delite izkušnje in navdušenje. Zakaj ne bi enkrat poskusili podariti nekaj posebnega in drugačnega?

Ko res ne veste kaj:
– darilna košara, ki je lahko različnih oblik in velikosti; edina omejitev je domišljija in proračun. Ni treba, da je velika in razkošna, pomembno je predvsem, kakšno darilno košaro izročite in jo predstavite.
– Poiščite nekaj sentimentalnega, nekaj, kar bo osebo vedno spominjalo na vas ali na trenutke, ki sta jih preživela skupaj. To je lahko okrašena, posebej uokvirjena ali drugače urejena skupna fotografija, film, v katerem sta skupaj uživala, skupna priljubljena pesem, nekaj, ob čemer oživijo skupni spomini.
– Nekomu bo lahko nekaj posebnega tudi morda nevsakdanje darilo, kot je npr. varovanje otroka, pospravljanje ali pranje avtomobila.
– Nekateri denar, ki bi ga namenili za darilo, raje porabijo za skupno večerjo, na kateri nazdravijo novemu letu.
»Sreča ni toliko v imeti, kot v dati. Preživljamo se s tem, kar dobimo, živimo pa s tem, kar damo.« (Norman MacEwan)

Ksenija Gider

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.