Kakšne so naše misli, takšno je naše življenje

Misel je vedno tista, ki vpliva na naše življenje, razpoloženje in našega duha. Prav zato jih moramo vedno pravilno usmerjati in imeti pod nadzorom.

Pozitivne misli vedno zasnujejo dobre namere, pozitivne namere vedno zasnujejo dobra dejanja in dobra dejanja vedno zasnujejo našo usodo srečno in zadovoljno (Paul Hartmann).

 
Misel je del zavestnega stanja in predstavlja astralen produkt osrednjega živčnega sistema, naših možganov. Njihova poglavitna naloga je proizvodnja in shranjevanje naših misli in pravilno delovanje ter pravilno koordiniranje uma in telesa. Naše misli morajo biti vedno jasne, urejene in pomirjene, ter ne smejo dovoliti ničesar nepredvidljivega oziroma lahkomiselnega, kar bi nam lahko zagrenilo življenje.

Naše misli tvorijo naš um s pomočjo katerega si utiramo pot skozi življenje. Od našega uma in volje je torej odvisno, ali izberemo dobro ali slabo. S pomočjo našega uma in njegove volje oblikujemo našo osebnost, sprejemamo odločitve in rešujemo probleme.

 

Pozitivne in zmagovite misli, ki jih obvladujemo, sčasoma postanejo del našega širšega zavestnega in podzavestnega stanja oziroma del naše osebnosti in začno tvoriti zmagovito, pozitivno in ustvarjalno karizmo, ki deluje svetlo in privlačno, kakor diamant. Zato je zelo potrebno, da v življenju razmišljamo in delujemo samozavestno, pozitivno, realno in zmagovito, kajti to je edina pot, ki vodi in tudi pripelje do končne zmage našega življenja.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.