Kam naprej? Pravilna izbira študija je pot do cilja

Za mnoge srednješolce je odločitev o izbiri fakultete ena najtežjih odločitev. Zavod Nefiks jim želi olajšati izbiro, zato v septembru organizira karierni tabor za dijake 3. in 4. letnikov srednje šole. Študentje različnih fakultet jim bodo predstavili študijske smeri, strokovni izvajalci pa karierne možnosti in prave tehnike za odločanje o izbiri študija. Pri tem jih bo vodilo načelo, da študij ni cilj, ampak samo stopnica na poti do njega.

 

Dandanes je na voljo ogromno informacij a marsikdo ima še vedno težavo pri izbiri izobraževalne in poklicne poti po končani srednji šoli. »Veliko že vpisanih in izobraženih mladih nam pove, da niso imeli ustreznega kariernega svetovanja, zaradi česar so tudi njihove izbire mnogokrat manj ustrezne ali ne najbolj optimalne« pravi direktorica Zavoda Nefiks, Martina Mrakovčić.

 

»Mladi se morajo zavedati, da karierna orientacija ni enkratni dogodek, pač pa gre za proces, pri katerem spoznavajo svoje lastnosti ter možnosti in priložnosti v okolju, kar jim omogoča ustreznejše odločanje glede izbire poklica« pravi Ksenija, ena izmed izvajalk. Izbira temelji na tem, kakšne so njihove vrednote, katere talente imajo možnost razvijati in nenazadnje tudi na tem, kakšne so priložnosti v okolju, kjer želijo živeti in delati.

 

Zavod Nefiks septembra 2015 organizira Karierni tabor Nefiks, namenjen dijakom 3. in 4. letnikov srednje šole. Mladi so primorani začeti o nadaljnjem izobraževanju razmišljati še pred koncem srednje šole, zato jim želijo že dovolj zgodaj ponuditi kakovostno vodstvo do odločitve in realne informacije o različnih poklicih, jim približati nove načine učenja, ter pomagati spoznati sebe in druge, kar jim brez dvoma pomaga pri izbiri študija.

 

Na kariernem taboru bodo pri predstavitvi poklicev sodelovali študentje različnih fakultet, ki bodo iz prve roke predstavili študijske programe, za katere bodo dijaki izkazali zanimanje. Usposobljeni svetovalci pa jim bodo pomagali informacije ustrezno umestiti v lastni karierni plan in odločitev o izbiri fakultete, ki je prva stopnička pri doseganju cilja.

 

Karierni tabor Nefiks bo potekal v Ljubljani med 11. in 13. septembrom 2015, s pričetkom v petek popoldan. Zainteresirani se lahko prijavijo na www.talentiran.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.